Ξανά στις κάλπες αύριο οι πολίτες σε 13 δήμους του νησιού

14.51

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν αύριο πολίτες από 13 δήμους της Κρήτης για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Επαναληπτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Χανίων και στο Δήμο Αποκορώνου όπως και στο Δήμο Ρεθύμνου και δήμο Ανωγείων. Στον Νομό Ηρακλείου, κάλπες θα στηθούν σε 6 δήμους. Ο λόγος για τον Δήμο Ηρακλείου, τον Δήμο Γόρτυνας, τον Δήμο Μαλεβιζίου, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και Δήμο Φαιστού και τον δήμο Χερσονήσου.

Στον Νομό Λασιθίου για την αυριανή αναμέτρηση των υποψήφιων δημάρχων, κάλπες θα στηθούν σε εκλογικά κέντρα του Αγίου Νικολάου, της Σητείας αλλά και της Ιεράπετρας.

Για την επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής 2 Ιουνίου υπενθυμίζεται πως:

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία της 26ης Μαΐου, με τις ίδιες Εφορευτικές Επιτροπές, τους ίδιους Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και τους ίδιους Εφόρους Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών θα οριστεί ένας Γραμματέας.

Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.