Βίντεο: Ξεκίνησε η προετοιμασία των εκλογών της 26ης Μαϊου

17.30

Οι εκλογικοί σάκοι και τα ενημερωτικά βιβλία για τις εκλογές και τα εκλογικά τμήματα έχουν φτάσει στις Περιφερειακές Ενότητες για τις εκλογές του Μαΐου. Οι υπάλληλοι προετοιμάζουν τους σάκους και το υλικό με τους φακέλους και ότι άλλο χρειάζεται για να σταλούν σε όλα τα εκλογικά τμήματα του νομού.

Η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση και των Ευρωεκλογών έχει σχεδόν διπλασιάσει τα εκλογικά τμήματα. Μπορεί τα δημοτικά σχολεία σε κάποιες περιοχές όπως σε μικρά χωριά να μη φτάσουν και γι αυτό θα επιστρατευτούν πρώην κοινοτικά γραφεία αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι.

Η εκλογική διαδικασία για τον καθένα μας θα διαρκέσει περισσότερη ώρα και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, απόστολος Βουλγαράκης, καλεί τους πολίτες να ασκήσουν με υπευθυνότητα το εκλογικό τους δικαίωμα και να μην το αφήσουν για λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες.

Εν τω μεταξύ, για τις εκλογές 2019, τα σχολεία αναμένεται να μείνουν κλειστά την Παρασκευή 24 Μαΐου και την Δευτέρα 27 Μαΐου, καθώς στα σχολεία θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές και ο πρώτος γύρος για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Σε όσες περιφέρειες και δήμους δεν εκλεγεί Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή θα επαναληφθούν οι εκλογές για τις 2 Ιουνίου, τα σχολεία σε αυτούς τους Δήμους ή τις Περιφέρειες δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, ούτε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.