ΟΑΚΑ: Προσωρινή έδρα της Εθνικής για τα προκριματικά του EURO 2020

11.42

 

@ethnikiomadaofficial

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ανακοίνωσε επίσημα ότι το Ολυμπιακό Στάδιο του ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει και πάλι τους προκριματικούς αγώνες της Ελλάδας για το EURO 2020. Έτσι, στις 8 Σεπτεμβρίου η Εθνική υποδέχθηκε το Λιχτενστάιν ενώ στις 15 Οκτωβρίου σειρά θα έχει η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Όμως, το σχέδιο δεν ήταν αυτό εξαρχής. Το στάδιο που αρχικά προοριζόταν να φιλοξενήσει τους αγώνες της Εθνικής για το EURO 2020, ήταν το ‘Παγκρήτιο’. Ωστόσο οι πολλαπλές καθυστερήσεις στην αναβάθμισή του ώστε να πληροί τα πρότυπα της UEFA, οδήγησαν στην απόφαση της ομοσπονδίας να καταφύγει στη λύση του Ολυμπιακού Σταδίου.

Πριν, όμως, πάρει η ΕΠΟ την απόφαση για το Ολυμπιακό στάδιο, είχε εξεταστεί ως πιθανή προσωρινή λύση και το Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης στο Νέο Φάληρο. Μάλιστα η ΕΠΟ κατέθεσε αίτημα προς τον Ολυμπιακό με σκοπό την παραχώρηση του γηπέδου προκειμένου να διεξαχθούν εκεί οι δυο αγώνες της Εθνικής στα πλαίσια των προκριματικών του EURO 2020 με την Ιταλία και την Αρμενία, που ήταν προγραμματισμένοι για τις 8 και τις 11 Ιουνίου αντίστοιχα. Όμως, ο Ολυμπιακός απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΕΠΟ και έτσι τα δύο παιχνίδια έγιναν τελικά στο ΟΑΚΑ.

Και στους δύο αυτούς αγώνες κατά τους οποίους η Ελλάδα φιλοξένησε την Ιταλία και την Αρμενία, γνώρισε την ήττα καταλήγοντας έτσι στην τέταρτη θέση στην ομαδική κατάταξη. Μάλιστα, λόγω της ψυχρής ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί στο στάδιο από τους θεατές, οι διεθνείς δεν κατάφεραν να πάρουν την ώθηση που επιθυμούσαν.

Η Ελλάδα αν και ουσιαστικά βρίσκεται εκτός του EURO 2020 συνεχίζει πλέον την πορεία της στην προκριματική φάση, υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή της, Τζον Φαν’τ Σιπ. Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο νέος τεχνικός είπε ότι γνωρίζει «την κατάσταση στην Εθνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό και πρέπει να γίνουμε ξανά ομάδα. Πρέπει ο αγώνας με την Εθνική να είναι προτεραιότητα για όλους. Θα δουλέψουμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Παρότι η Ελλάδα ήθελε μια νίκη απέναντι στο Λιχτενστάιν για τα προκριματικά του EURO 2020 για να αποκτήσει την ηρεμία που χρειάζεται για τη συνέχεια της διοργάνωσης, τελικά αρκέστηκε σε μια ισοπαλία με 1-1. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι στις προηγούμενες αναμετρήσεις της με το Λιχτενστάιν, η Ελλάδα είχε σημειώσει τρεις νίκες, ενώ είχε δεχθεί μόλις μια ήττα σε τέσσερις αγώνες.

Από δω και πέρα, αν οι διεθνείς «αφήσουν στην άκρη το ‘εγώ’ και βέβαια δουλέψουν σκληρά», όπως τους σύστησε ο 55χρονος Ολλανδός τεχνικός, θα έρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εξάλλου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μπουχαλάκη, αυτό που πρέπει να κοιτάξουν είναι να κάνουν μία νέα αρχή και να βάλουν βάσεις για τη συνέχεια.