Οι επισημάνσεις στο ετήσιο εκλογοαπολογιστικό συνέδρειο του εργατικού κέντρου Χανίων

16.37

Για τα εξαντλητικά ωράρια, για τους χαμηλούς μισθούς και για τις κακές συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Χανίων, στο ετήσιο τακτικό εκλογοαπολογιστικό συνέδριο όπου άρχισε το απόγευμα της Πέμπτης. Ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού, το φαινόμενο της «εξαπάτησης» των υπαλλήλων είναι ακόμη πιο έντονο όπως τονίζει ο κ. Μανωλικάκης.

Πολλά είναι και τα εργατικά ατυχήματα τα οποία αναδεικνύονται σε «μάστιγα» στην Κρήτη. Το θέμα άλλωστε είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τα μέσα το περασμένο καλοκαίρι αφού τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ήταν αποκαλυπτικά. Στον νομό Χανίων ωστόσο, οι καταγγελίες από εργαζόμενους για ατυχήματα ήταν λίγες σύμφωνα και με τον κ. Μανωλικάκη.

Από την πλευρά του, ο κ Φώτης Ρηγανάκος ως μέλος της απερχόμενης διοίκησης Εργατικού Κέντρου Χανίων, επεσήμανε την ανάγκη για προσανατολισμό που πρέπει να έχει το εργατικό κίνημα.

Να σημειωθεί πως την ερχόμενη Τρίτη 18/2 θα πραγματοποιηθεί πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση και τα μέλη του πάμε, καλούν πολίτες και εργαζομένους για υποστήριξη.

 

ΔΗ¨Λ