Οι λιμενικοί στα Χανιά εξάρθρωσαν κύκλωμα παράνομης μετακίνησης μεταναστών

17.55

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν ενώπιων του Εισαγγελέα Χανίων πήραν νωρίς το μεσημέρι ένας 50χρονος Χανιώτης και ένας 27χρονος Μαροκινός οι οποίοι μεταφέρθηκαν μαζί με άλλους 10 αλλοδαπούς καθώς συνελήφθησαν το πρωί στο Λιμάνι της Σούδας μετά την άφιξη του πλοίου της γραμμής.

Συγκεκριμένα  μόλις αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του πλοίου οι άντρες της ασφάλειας του κεντρικού λιμεναρχείου Χανίων παρατήρησαν ότι περίπου 20 αλλοδαποί παρέμεναν συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο περιμένοντας κάποιον να τους παραλάβει. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο τύπου τζιπ το οποίο επιβίβασε τρία άτομα από τους 20 και έφυγε. Μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκε και πάλι παραλαμβάνοντας άλλους 4. Οι υπόλοιποι αλλοδαποί περίμεναν τη σειρά τους και την Τρίτη φορά οι άνδρες του Λιμεναρχείου αποφάσισαν να επέμβουν ακινητοποιώντας το όχημα. Αφού παρέλαβε ακόμα 3 άτομα, έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Εκείνος όμως ανάπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη στο λιμάνι με τους λιμενικούς να καταφέρνουν να τον ακινητοποιήσουν. Αφού τους συνέλαβαν τους οδήγησαν στα κρατητήρια.

Πρόκειται για τους δύο φερόμενους ως διακινητές τον 50χρονο Χανιώτη και τον 27χρονο Μαροκινό, θα απολογηθούν αύριο το πρωί και τους 10 αλλοδαπούς, 6 υπηκόους Ιράκ και 4 υπηκόους Ιράν, ηλικίας από 19 ετών έως 31 για τους οποίους ο Εισαγγελέας αποφάσισε ότι θα πρέπει να απέχουν της ποινικής δίωξης ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την απέλαση τους από τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι ο 50χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν ξανά τις αρχές, ενώ το αυτοκίνητο που μετέφερε τους αλλοδαπούς είχε κλαπεί από την Αθήνα και έφερε πλαστές πινακίδες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τελικός προορισμός των αλλοδαπών ήταν η Ιταλία και ο καθένας τους θα πλήρωνε όταν έφτανε εκεί από 6.000 έως 9.000 ευρώ.