Οργή στα Δικαστήρια Νεάπολης για το φονικό στις Κουρούνες

17.01

Φωνάζοντας φονιά οι συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του 73χρονου Μανώλη Φινοκαλιώτη από τις Κουρούνες Λασιθίου, αποδοκίμασαν τον 43χρονο δράστη της δολοφονίας του ηλικιωμένου, μόλις τον είδαν να εξέρχεται των δικαστηρίων Νεαπόλεως.

Το οργισμένο πλήθος αποδοκίμασε τον 43χρονο ενώ βρισκόταν εντός του περιπολικού και στην προσπάθεια τους να τον λιντσάρουν έσπασαν το τζάμι του οχήματος.

Οι αρχές είχαν πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια και προκειμένου να αποφύγουν εντάσεις οδήγησαν τον 43χρονο στα δικαστήρια στις 7 το πρωί, 3 ώρες πριν την προγραμματισμένη απολογία του για να αποφύγουν τους συγγενείς κατά την είσοδο του σε Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Μετά από περίπου 3 ώρες απολογίας ο 43χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε το δρόμο για τη φυλακή, με τις ποινικές διώξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Γιώργο Στειακάκη ο 43χρονος αμέσως μετά την δολοφονία μετάνιωσε για τις πράξεις του ενώ κατά την πρώτη κατάθεσή του στον εισαγγελέα κατέρρευσε.

Να θυμίσουμε πως το φονικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον οικισμό Περάμπελα, στις Κουρούνες Λασιθίου, όπου ο 43χρονος πυροβόλησε τον 73χρονο και τον 41χρονο γιο του στην κοιλιακή χώρα όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου.

Αυτόπτης μάρτυρας του φονικού ήταν η κόρη του θύματος, ενώ ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές την Πέμπτη, όταν και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί για σήμερα Δευτέρα.

Να θυμίσουμε ότι η αστυνομία μετά το φονικό αναζητούσε τον δράστη, ενώ αιτία για τη δολοφονική επίθεση φέρεται πως ήταν οι κτηματικές διαφορές του δράστη με την οικογένεια των θυμάτων.

Στο χωριό Κουρούνες της Νεάπολης επικρατεί αναβρασμός ενώ η οικογένεια του δράστη φέρεται να έχει φυγαδευτεί από την αστυνομία, υπό τον φόβο αντεκδίκησης.