Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους κατοίκους των Μεσκλών

16.13

5 μήνες έχουν περάσει, από τη μεγάλη θεομηνία του Φεβρουαρίου που έπεσε σαν ατομική βόμβα στον Δήμο Πλατανιά και ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί το οδικό αγροτικό δίκτυο στα Μεσκλά . Οι κάτοικοι έφτασαν στο αμήν καθώς δε μπορούν να πάνε στα χωράφια τους, αφήνοντας τα στο έλεος τους και γι αυτό το πρωί πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο του Πλατανιά.

Οι κάτοικοι την περασμένη Δευτέρα πραγματοποίησαν έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία έκαναν λόγω για αδιαφορία τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας καθώς από τα 180 χιλιόμετρα οδικού δικτύου, 23 παραμένουν μη προσβάσιμα από τους ίδιους και κινδυνεύει να χαθεί η παραγωγή του ελαιολάδου, αβοκάντο, αμπελιών αλλά και άλλων καλλιεργειών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται σε Ποντικιδέ, Νικολιανά, Σαρακίνα, Βάρη Ζούρβα και άλλες. Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Μεσκλών έχει ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Εισαγγελέα για την κατάσταση που επικρατεί καθώς σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί η γιορτή κρεατότουρτας και στο χωριό θα μεταβούν χιλιάδες επισκέπτες, με ότι αυτό σημαίνει για την οδική τους ασφάλεια.

Οι κάτοικοι τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι αν δε δοθεί άμεσα λύση θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αποσπώντας τη δέσμευση του δημάρχου Μαλανδράκη ότι μέχρι την Παρασκευή τα έργα θα ξεκινήσουν.

Μετά το Δημαρχείο αντιπροσωπεία των κατοίκων μετέβη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για να διαμαρτυρηθεί και στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.