Πάνω από 4.700 πολίτες έτρεξαν σε ρυθμούς «Run Greece»

20.19

Για 7η συνεχή χρονιά το Ηράκλειο υποδέχθηκε το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.Η γιορτή του μαζικού αθλητισμού που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι εγγραφές στο φετινό RUN GREECE ήταν 999 στο παιδικό, 3.200 άτομα στα 5 χιλιόμετρα και 583 άτομα στα 10 χιλιόμετρα.

Νικητής στον αγώνα των 10 χλιομέτρων αντρών αναδείχθηκε ο Γιάννης Ζερβάκης, εκπρόσωπος αθλητής των ενόπλων σωμάτων ασφαλείας. Με χρόνο ρεκόρ 32.16. ο συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ του Run Greece.Ακολούθησε στην δεύτερη θέση ο Μανώλης Σηφάκης ενώ την 3η θεση κατέλαβε ο Μάριος Κιούσης

Στα 10 χιλιόμετρα γυναικών πρώτη αναδείχθηκε η Έμιλυ Πρωτογεράκη με χρόνο 43.54, ακολούθησε η Έλενα Μαρκάκη με 47.21 και τρίτη η Νεκταρία Παρινού από τη Σητεία με χρόνο 48.44.

Το μεγάλο αυτό γεγονός ολοκληρώθηκε με τον πιο γλυκό τρόπο καθώς το Παγκρήτιο Στάδιο γέμισε με δρομείς μικρά παιδιά που φορούσαν κόκκινα μπλουζάκια, σκορπίζοντας παντού χαμόγελα.

Την αφετηρία εκκίνησης έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Το Run Greece Οργανώθηκε από τη Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και τον ΣΕΓΑΣ. Σημαντική και απαραίτητη η συνεισφορά πολλών εθελοντικών φορέων και οργανώσεων για τη διεξαγωγή του.

Το Ηράκλειο παραδίνει τη σκυτάλη του επόμενου run Greece, στην Καστοριά ενώ στη συνέχεια το αθλητικό γεγονός θα διεξαχθεί στα Γιάννενα όπου θα κλείσει και ο εαρινός κύκλος των αγώνων αυτών.