Πέρασαν τον Σταυρό για το Έβερεστ οι δύο Γερμανοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία

17.15

Το Έβερεστ νόμιζε ότι κατέκτησε μια παρέα Γερμανών που χτες έκανε πεζοπορία στη θέση βάρδιες στον Σταυρό στα Χανιά. Αφού έφτασε στο συγκεκριμένο ύψωμα στο οποίο υπήρχε η ελληνική σημαία, την κατέβασε και τοποθέτησε στον ιστό μια γερμανική σημαία.

Πρόκειται για δύο 23χρονους Γερμανούς στρατιωτικούς που υπηρετούν στο KENAΠ και έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους του Ακρωτηρίου και αργότερα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές.

Το μεσημέρι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, όπου στο πλαίσιο του αυτοφώρου καταδικάστηκαν σε 10 μέρες φυλακή με τριετή αναστολή.

Οι νεαροί στρατιωτικοί ενώπιων του δικαστηρίου δήλωσαν μετανιωμένοι για την πράξη τους, υπογραμμίζοντας ότι δεν είχαν σκοπό να προσβάλλουν το εθνικό μας σύμβολο και ότι απλά το κατέβασαν όπως κάνουν οι ορειβάτες όταν φτάνουν σε ένα ψηλό σημείο, από τον ενθουσιασμό τους.

Στη συνέχεια για να ενισχύσουν την υπεράσπιση τους είπαν, ότι δε βεβήλωσαν την ελληνική σημαία, αφού την τοποθέτησαν κάτω από ένα βράχο για να μην την πάρει ο αέρας.

Οι δικαιολογίες τους όμως δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο τους επέβαλε την ποινή. Παράλληλα επειδή πρόκειται για νατοϊκούς στρατιωτικούς αύριο Τρίτη, θα αναχωρήσουν για τη Γερμανία όπου θα έρθουν και εκεί αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη λόγω της καταδίκης τους σε ελληνικό δικαστήριο.