Πέφτουν οι κλήσεις. “Το χαλασμένο μηχάνημα για την έκδοση εισιτηρίων δεν είναι δικαιολογία”

15.15

Όσοι νομίζουν ότι οι υπάλληλοι του Δήμου Χανίων που έχουν αναλάβει το ρόλο του δημοτικού αστυνομικού σε ότι αφορά στους ελέγχους της στάθμευσης στην πόλη στους δρόμους και χώρους που απαιτείται εισιτήριο δουλεύουν μόνο καθημερινές και πρωινές ώρες κάνουν λάθος. Οι υπάλληλοι σε μια απογευματινή τους εξόρμηση μοίρασαν αρκετά πρόστιμα στην οδό Τζανακάκη, εκεί που υπάρχουν τρία μηχανήματα έκδοσης με το ένα να είναι χαλασμένο εδώ και αρκετούς μήνες.

Οι οδηγοί αν δε μπορούν να βρουν μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων για το πληρωμένο χρονικό διάστημα της στάθμευσης τους μπορούν να προμηθευτούν τις ειδικές ξυστές κάρτες στάθμευσης για την καταβολή των τελών στάθμευσης από τον Δήμο Χανίων ή από περίπτερα που τις έχουν προμηθευτεί.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Χανίων το τέλος στάθμευσης έχει οριστεί σε 0,80 € ανά ώρα .

Οι ξυστές κάρτες είναι τριών κατηγοριών

  • οι κάρτες αξίας 0,50 ευρώ διατίθενται 0,45 €
  • οι κάρτες αξίας 1 ευρώ διατίθενται 0,90 €
  • οι κάρτες αξίας 2 ευρώ διατίθενται 1,80 €

ενώ η ελάχιστη ποσότητα που θα μπορεί κάποιος να προμηθευτεί θα πρέπει να είναι ονομαστικής αξίας τουλάχιστον 10€ .

Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός ξύνει στην επιφάνεια της κάρτας τα κατάλληλα στοιχεία που δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (έτος, ημέρα, ώρα).

Hκαταβολή τελών στάθμευσης – και με αυτόν τον τρόπο- εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τους οδηγούς αλλά και θα εξοικονομήσει πόρους στο δήμο Χανίων.

Τα τέλη σταθμεύσεως, σήμερα εισπράττονται με μετρητές χρόνου σταθμεύσεως (κερματοδέκτες) .

Η διάθεση τους μπορεί να γίνεται εκτός από το δημοτικό ταμείο και µέσω τριτοπωλητών (περίπτερα , καταστήματα ψιλικών κ.λ.π).