Πανελλαδικές 2020: Έπεσε η “αυλαία” για τα βασικά μαθήματα

15.05

Με την εξέταση των υποψηφίων των ΓΕ.Λ στην Χημεία και την Οικονομία έπεσε σήμερα η αυλαία για τα βασικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Όπως επεσήμαναν και οι υποψήφιοι τα σημερινά θέματα στο μάθημα της Οικονομίας ήταν βατά. Στην πρώτη και δεύτερη ομάδα των θεμάτων, τα ερωτήματα ήταν προσαρμοσμένα στα πλαίσια του σχολικού βιβλίου χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία. Στη τρίτη ομάδα των θεμάτων οι μαθητές εξετάστηκαν σε κλασική άσκηση του 1ου κεφαλαίου με πολύ συγκεκριμένη μεθοδολογία. Στη τέταρτη ομάδα δεν υπήρχε ιδιαίτερη δυσκολία, αλλά χρειαζόταν προσοχή στην αλγεβρική επεξεργασία των ερωτημάτων.

Αυξημένος ήταν ο βαθμός δυσκολίας στα θέματα της Χημείας, αφού αρκετά από τα ερωτήματα απαιτούσαν καλή γνώση της ύλης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν και οι μαθητές, δυσκολεύτηκαν αρκετά στην επίλυση των ερωτημάτων και μόνο οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι ανταποκρίθηκαν.

Τη «σκυτάλη» παίρνουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα όπως τα Αγγλικά, τα οποία θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Να σημειωθεί πως φέτος ο αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα εισαχθούν στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ανέρχεται σε 77.970. Το βλέμμα πλέον είναι στραμμένο στα αποτελέσματα των πανελληνίων τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10 Ιουλίου και έπειτα ακολουθεί, η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων.