Παρουσιάση του βιβλίου της Αργυρώς Μουντάκη «Πες το μόνο στη μαμά»

19.09

Το βιβλιοπωλείο Κουκουbook και οι Εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ σας προσκαλούν το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 12:00 στο χώρο του βιβλιοπωλείου να γνωρίσετε τη Χανιώτισσα συγγραφέα Αργυρώ Μουντάκη που θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Πες το μόνο στη μαμά» σε μια διαδραστική εκδήλωση, μαζί με την παιδαγωγό Αγγελική Μαναρωλάκη, που θα απασχολήσει δημιουργικά και διαδραστικά τα παιδιά σε μια εκδήλωση που θα τους μείνει αξέχαστη!

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μετά τον “Καπετάνιο Τσουγκράνα και τους πειρατές του ωκεανού” η Αργυρώ Μουντάκη επανέρχεται με άλλο ένα εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά, που ενθαρρύνει τα παιδιά να μιλάνε στους γονείς τους για ό,τι τους συμβαίνει.

Ο Κωνσταντίνος θέλει απεγνωσμένα να μάθει να κάνει μονόζυγο, όμως δεν τα καταφέρνει. Ένας ξένος στο πάρκο του λέει έναν τρόπο να το πετύχει κι ο Κωνσταντίνος κάνει ότι του είπε ο ξένος. Έπειτα καταφέρνει να κάνει μονόζυγο αλλά όμως ακούγονται… κουδούνια, τα οποία αντιλαμβάνονται μόνο τα παιδιά.

Ο Κωνσταντίνος κρατάει το πάθημά του μυστικό από όλους, όμως οι φίλοι του καταφέρνουν να του αποσπάσουν το μυστικό. Τον βοηθούν να ενσωματωθεί στην παρέα της γειτονιάς και τελικά καταφέρνουν να τον πείσουν να πει το μυστικό στη μαμά του, η οποία τον βοηθάει να λυθεί το πρόβλημα. Γιατί η μαμά έχει τη λύση για όλα!!!

Το εν λόγω βιβλίο της Αργυρώς Μουντάκη, γεμάτο φαντασία, αγωνία και περιπέτεια, προτρέπει τους μικρούς αναγνώστες να μην φοβούνται ν’ αποκαλύψουν στη μαμά τους  μυστικά που τους έχουν προκαλέσει προβλήματα και που δεν μπορούν να διαχειριστούν και να επιλύσουν.

Μέσα από την ιστορία αυτή εκτός των άλλων αναδεικνύεται και η δύναμη της θέλησης καθώς ο ήρωας με την προτροπή των φίλων του μάχεται, αυτοσυγκεντρώνεται και προπονείται σκληρά στο ποδόσφαιρο προκειμένου να βελτιωθεί και να ενταχθεί στην ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου του.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται το ίδιο ευχάριστα από αγόρια και κορίτσια, απολαυστικό, με δυνατά νοήματα και μια όμορφη, έγχρωμη και μοντέρνα εικονογράφηση από τη Λέλα Στρούτση, τυπωμένο σε μία φροντισμένη έκδοση από τις Εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Αργυρώ Μουντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά, σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στη Λογοτεχνία και εκπονεί Διδακτορικό στη Φιλολογία. Εργάζεται ως καθηγήτρια Γερμανικών στη δημόσια εκπαίδευση. Εκδίδονται βιβλία της για παιδιά από το 2005. Τα πιο πρόσφατα βιβλία της είναι «Το στοιχειωμένο σπίτι» και «Ο καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του ωκεανού» από τις Εκδόσεις Μίνωας. Αρθρογραφεί έντυπα και ηλεκτρονικά με θέματα που αφορούν τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό ενώ από το 2016 δημιούργησε το site www.parents24.gr

Facebook page: https://www.facebook.com/argyro.mountaki.official.page/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCF2-JXD9voTzlqNokPq8Wzw?view_as=subscriber