Πολλά τα θέματα που τέθηκαν στο Δ.Σ. Χανίων – Καύσιμα και δρόμοι στο επίκεντρο

17.35

Για αδράνεια από το νυν δημοτικό συμβούλιο Χανίων έκανε λόγο ο πρώην Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας σε ότι αφορά στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση υγρών καυσίμων στο Πέρα Πλατάνι στη Δημοτική Ενότητα Σούδας στα Χανιά. Όπως τόνισε είναι ένα πολύ σπουδαίο θέμα για το οποίο το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πάρει θέση. Ο κ. Βάμβουκας έφερε ένα ψήφισμα στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το Δημοτικό συμβούλιο είχε εκφράσει την αντίθεση του στις 19/09 2014 και στη συνεδρίαση στις 19/03/2019 είχε εκφράσει την αντίθεση του στην αδειοδότηση μονάδας παραγωγής ενέργειας.

Το όσο ο κ. Βάμβουκας όσο και παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Χανίων ή εκπροσώπου της Περιφέρειας για να συζητηθεί το θέμα κάνοντας λόγο για επιβάρυση της Σούδας από την σχεδιαζόμενη επένδυση τη στιγμή που Ξυλοκαμάρα και Λινοπεράματα είναι σε διαδικασία κλεισίματος.

Το αίτημα του κ. Βάμβουκα στο οποίο συμφώνησαν και παρατάξεις της αντιπολίτευσης πιθανότατα θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ότι αφορά στο ΔΣ της ΔΕΥΑΧ θα γίνουν οι νομικές διαδικασίες για να παραμείνει το συμβούλιο ως έχει με το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίζει κατά πλειοψηφία τη σύσταση του, ενώ για το Δ.Σ. της ΔΕΔΙΣΑ πρόεδρος ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Τσουπάκης, αντιπρόεδρος ο Νίκος Ηλιάκης και διευθύνων σύμβουλος ο Γιάννης Κουτράκης.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της ΚΥΔΩΝ ΑΕ Μιχάλης Καλογριδάκης σημείωσε ότι τον Φλεβάρη η επιχείρηση θα έχει αποπληρώσει τον εργολάβο που είχε δικαιωθεί από τον Άρειο Πάγο με το ποσό των 435.000 ευρώ και θα μπορέσει η ΚΥΔΩΝ να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στο πάρκινγκ της Περίδου με την Νάνσυ Αγγελάκη να ζητά να μην αυξηθούν τα ποσά για τις μόνιμες θέσεις στο πάρκινγκ.

Τέλος στο πλαίσιο του πρώτου δημοτικού συμβουλίου της χρονιάς, δημοτικοί σύμβουλοι έθεσαν διάφορα θέματα προς συζήτηση με τους κ. Παπαδογιάννη και Αρχοντάκη να θίγουν το θέμα της αποκατάστασης των δρόμων που είναι γεμάτοι με λακκούβες και σπασίματα και τους κ Σαρρή, Βουρλάκη και Ρίζο να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις εξορύξεις και την Ελληνοαμερικανική συμφωνία.