Πολλά τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στα Χανιά

17.37

Για περισσότερες από 60 ώρες εκατοντάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα στο νομό Χανίων λόγω της επέλασης του Ηφαιστίωνα. Η καταιγίδα των κεραυνών τα ξημερώματα της Κυριακής προκάλεσε αμέτρητες βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ από εκείνη την ώρα ρίχτηκαν στη μάχη της αποκατάστασης των ζημιών.

Μόνο στο Γεράνι και τον Πύργο Ψιλονέρου του Δήμου Πλατανιά από μία γραμμή έμειναν χωρίς ρεύμα περισσότερα από 100 νοικοκυριά.

Πολλοί μετασχηματιστές κάηκαν, καλώδια έλιωσαν από την αύξηση του ηλεκτρικού φορτίου που προκάλεσαν οι κεραυνοί.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν σε περιοχές του πρώην Δήμου Ινναχωρίου στην Κίσσαμο, στις Λουσακιές, σε Κουμ Καπί, Κάτω Σταλό, Καράνου και Σέμπρωνα στον Δήμο Πλατανιά.

Οι πολίτες που υπέστησαν βλάβες κατανοούν την έκταση και ένταση των καιρικών φαινομένων ωστόσο εξέφρασαν τις ημέρες αυτές τα παράπονα τους για τον τρόπο ενημέρωσης των βλαβών μέσω του 5νταψήφιου αριθμού που ανταποκρίνεται σε τηλεφωνικό κέντρο της Αθήνας, από το οποίο δε μπορούσαν να ενημερωθούν για το χρόνο αποκατάστασης των ζημιών ώστε να ξέρουν αν θα έπρεπε να μετακινηθούν σε άλλα σπίτια με ρεύμα για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Σε όλο το βόρειο παραλιακό μέτωπο οι ζημιές είναι πολλές καθώς η μανία του αέρα με τις ριπές που έφταναν τα 11 μποφόρ προκάλεσαν ζημιές σε κολώνες ενώ η εικόνα δείχνει το τι επικράτησε τις προηγούμενες ώρες από τον υψηλό κυματισμό της θάλασσας, με πέτρες, πλαστικά και κάθε λογής σκουπίδια να βρίσκονται διάσπαρτα στις παραλίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ηφαιστίωνας άφησε χωρίς ρεύμα περίπου 6.000 καταναλωτές.