Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς

13.16

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, μέσω τηλεδιάσκεψης, με μεγάλη συμμετοχή μετόχων της Τράπεζας και απαρτία της τάξης του 65% επί του μετοχικού κεφαλαίου

Κατά τη συνέλευση, εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Τράπεζας που υπερψηφίστηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία από τους μετόχους. Το νέο Δ.Σ. έχει τριετή θητεία.

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, απευθυνόμενος στους μετόχους, τόνισε ότι η παρούσα κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, βρίσκει το τραπεζικό σύστημα ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις. Επιπλέον, όπως σημείωσε, οι πρωτοβουλίες των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχουν οδηγήσει σε κινήσεις σημαντικής στήριξης του χρηματοπιστωτικού τομέα και έχουν δώσει πρόσβαση σε πρόσθετη ρευστότητα με ελκυστικούς όρους, αυξάνοντας έτσι τη δυνατότητα των τραπεζών να στηρίξουν έμπρακτα την οικονομία.

«Κατά πόσο οι θετικές εξελίξεις του 2019 θα καταφέρουν να εδραιώσουν την τροχιά οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μας, μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρων προκλήσεων διεθνώς, θα εξαρτηθεί από την ικανότητά μας να διαχειριστούμε τις νέες αυτές συνθήκες.  Τα γρήγορα αντανακλαστικά της πολιτείας και η μεγάλη ετοιμότητα και πειθαρχία που έδειξε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε ο κ. Χαντζηνικολάου.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, «καθώς ατενίζουμε το μέλλον, και ενώ είμαστε στο ξεκίνημα της νέας δεκαετίας, θεωρούμε ότι παρουσιάζονται πραγματικά πολύ μεγάλες ευκαιρίες, οι οποίες μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν, με σκοπό την επέκταση των παραγωγικών δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας» και πρόσθεσε ότι «η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, κάτι που είναι εμφανές σε όλες τις τραπεζικές εργασίες και ιδιαίτερα στα θέματα ρευστότητας, με εισροές καταθέσεων, και ικανοποιητική και αυξανόμενη πρόσβαση στην αγορά».