Πρεμιέρα στην Εστίαση στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων – Άνοιξαν τα καφέ με μέτρα

15.34

Χωρίς φόβο και με ανυπομονησία περίμεναν οι Χανιώτες να δώσουν ραντεβού με την παρέα τους στο Ενετικό Λιμάνι. Επιτέλους μετά από περίπου 70 μέρες είπαν ο ένας στον άλλον να πάνε για καφέ και να καθίσουν άνετα σε ένα τραπεζάκι για να τον απολαύσουν.

Η εστίαση 25 του μήνα έκανε πρεμιέρα μια ηλιόλουστη μέρα με το στοίχημα να είναι επιστροφή στην καθημερινότητα με υγειονομικούς κανόνες.

Η ίδια αγωνία και για τους εργαζόμενους οι οποίοι επέστρεψαν πίσω στην εργασία τους. Πρωτόγνωρη κατάσταση και για τους ίδιους που περίμεναν το άνοιγμα της Εστίασης από την κυβέρνηση για το μεροκάματο.

Οι επιχειρήσεις τήρησαν τις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα με τους υπαλλήλους να τα απολυμαίνουν κάθε φορά που άδειαζε από πελάτες.

Πολύ λίγες ταβέρνες και εστιατόρια άνοιξαν καθώς η πλειοψηφία δουλεύει με τον τουρισμό και περιμένει το άνοιγμα των πτήσεων.

Εκείνοι που θα δυσκολευτούν στην εργασία τους είναι οι σερβιτόροι οι οποίοι για 8 ώρες μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και προαιρετικά γάντια, αποτελώντας ενδεχομένως το μόνο διαφορετικό στην εικόνα σε σχέση με την προκορωνοϊό εποχή.

Πελάτες και εργαζόμενοι ευχήθηκαν καλή αρχή στην Εστίαση καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας.