Σε ένα μήνα ο διεθνής διαγωνισμός για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς

16.54

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην ανάπλαση της δημοτικής αγοράς εξέφρασε το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας. Όπως ανακοίνωσε σε περίπου ένα μήνα από σήμερα θα δημοσιοποιηθεί ο ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για να προκύψει ο ανάδοχος του έργου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε ένα χρόνο, όπου συνολικά η δημοτικά αγορά θα κλείσει για 12 μήνες, με τον Δήμαρχο να υπογραμμίζει ότι το χρονικό όριο είναι βασική προϋπόθεση στη συμφωνία με τον εργολάβο.

Σε ότι αφορά στο ερώτημα του τι θα κάνουν οι ιδιοκτήτες της αγοράς για έναν χρόνο μέχρι να αρχίσει ξανά η λειτουργία των καταστημάτων ο κ. Βάμβουκας σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να τους δοθεί άδεια στη λαϊκή αγορά, ενώ υπάρχει συμφωνία για να μπορέσουν οι ίδιοι να επιστρέψουν στα καταστήματα τους και να μη μείνουν εκτός μετά από ανοιχτό διαγωνισμό.

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση ο δήμαρχος Χανίων διευκρίνισε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 14 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το τελικό ποσό θα είναι αισθητά μειωμένο μέσω της έκπτωσης που θα προκύψει από τον διαγωνισμό. Ήδη έχουν εξασφαλιστεί 5 εκατομμύρια ευρώ και υπολείπονται άλλα 9 εκατ. €
Για το υπόλοιπο ποσό ο κ. Βάμβουκας υποστήριξε ότι μπορεί να καλυφθεί είτε με ιδίους πόρους του Δήμου είτε μέσω δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σημείωσε πάντως ότι αυτή είναι μια απόφαση που θα κληθεί να πάρει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.