Σε καραντίνα από τον έξω κόσμο οι ηλικιωμένοι των Γηροκομείων – Τα μέτρα στο δημοτικό των Χανίων

17.30

Όπως άλλαξε η δική μας καθημερινότητα έτσι άλλαξε και των τροφίμων του δημοτικού γηροκομείου Χανίων και των οίκων ευγηρίας. Και εκείνοι μπήκαν σε καραντίνα από τον έξω κόσμο, με αρκετούς να βιώνουν ακόμα πιο έντονα τη μοναξιά τους και την απομάκρυνση από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το τέλος στις επισκέψεις στα γηροκομεία λόγω κορωνοϊού έχει αποφασιστεί από τις  διοικήσεις τους πανελλαδικά. Σύμφωνα με τα όσα ανάφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας περισσότεροι από 20.000 ηλικιωμένοι φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας και γηροκομεία και η εξάπλωση του ιού σε αυτές τις δομές θα μπορούσε να τινάξει το ΕΣΥ στον αέρα. Στο δημοτικό γηροκομείο Χανίων έχουν παρθεί αυστηρά μέτρα προφύλαξης καθώς από τις 17 Μαρτίου έχουν απαγορευτεί οι επισκέψεις.

Επιπλέον η διοίκηση του δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, προχώρησε στην προμήθεια αντισηπτικών, μασκών και γαντιών για το προσωπικό ενώ έχει προχωρήσει και σε προσλήψεις νοσηλευτών και σε μετακινήσεις προσωπικού από άλλες δομές όπως είναι τα ΚΑΠΗ για την εκ περιτροπής εργασία για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα διαμορφώνεται χώρος εντός του γηροκομείου για τη μεταφορά τυχόν ύποπτων κρουσμάτων του κορωνοϊού.