Στις 13 Μαρτίου η δίκη για το τροχαίο στο Πολυτεχνείο το 2017 με θύματα δύο φοιτητές

17.48

Μετά από την αναβολή ενός χρόνου, στις δικαστικές αίθουσες θα οδηγηθεί ο φερόμενος ως δράστης του τροχαίου δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε δύο νέους ανθρώπους, τη Στέλλα και το Γιάννη, στο δρόμο του Πολυτεχνείου στις 17 Αυγούστου του 2017.

Ήταν νωρίς το πρωί όταν η 20χρονη και ο 19χρονος είχαν βγάλει τον σκύλο τους βόλτα. Τότε ένας 21χρονος βρέθηκε στον δρόμο τους με αποτέλεσμα να παρασύρει τα δύο νέα παιδιά και το σκυλί. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και οι δύο νέοι τραυματίστηκαν θανάσιμα.

Στις 22 Μαρτίου του 2019 η υπόθεση είχε πάρει αναβολή και τώρα στις 13 Μαρτίου, φέτος, ένα χρόνο μετά ο 23χρονος κατηγορούμενος θα βρεθεί ενώπιον της έδρας να απολογηθεί για το τραγικό αυτό τροχαίο.

Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι σε βαθμό πλημμελήματος με τον σύλλογο  SOS Τροχαία Εγκλήματα, να κάνει  παρεμβάσεις το προηγούμενο διάστημα στους υπουργούς Δικαιοσύνης αλλά και στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε να μην μπει ως τελευταία υπόθεση στο ημερήσιο πινάκιο με αποτέλεσμα την αναβολή της.

Μάλιστα τα μέλη του συλλόγου καλούν τους πολίτες σε συμπαράσταση στις οικογένειες των δύο θυμάτων, της 20χρονης Στέλλας και του 19χρονου Γιάννη, καθώς στις 13 Μαρτίου θα αναβιώσουν μνήμες ενός τραγικού τροχαίου το οποίο μεταξύ άλλων πυροδότησε εξελίξεις σε ότι αφορά στην τοποθέτηση φαναριών και πεζοδρομίων έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης.