Στις 29 Ιανουαρίου πήραν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι το δώρο των Χριστουγέννων 47 ευρώ…

16.51

Με σύνθημα δεν είμαστε ζητιάνοι το Σωματείο επισιτισμού και ξενοδοχοϋπάλληλοι στα Χανιά προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Τζανακάκη. Οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι το επίδομα ανεργίας δόθηκε με μεγάλες καθυστερήσεις στους εργαζόμενους, αφού για κάποιους χρειάστηκε να περάσουν μέχρι και 70 μέρες για να πάρουν τα 399 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δώρο των Χριστουγέννων καταβλήθηκε σχεδόν 40 μέρες μετά τις γιορτές το οποίο είναι ένα πολύ μικρό ποσό σε σχέση με τις οικονομικές απαιτήσεις των ημερών με τις φορολογικές υποχρεώσεις που έληξαν στα τέλη της χρονιάς. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Εν τω μεταξύ σε ότι αφορά στις καθυστερήσεις ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ στα Χανιά είπε στους διαμαρτυρόμενους ότι αυτές οφείλονται στις πολλές αιτήσεις και στους λίγους σε αριθμό υπαλλήλους που καλούνται να τις επεξεργαστούν.

Το Σωματείο επισιτισμού τονίζει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους παρά τις δυσμενείς πολιτικά συνθήκες.