Στον Δήμο Ηρακλείου μέρος του στρατοπέδου Μπετεινάκη

17.33

Σήμερα το μεσημέρι επιτέλους ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Καρτερού και του Δήμου Ηρακλείου γίνεται πραγματικότητα. Μετά τα Χανιά και το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, σειρά είχαν τα 14 στρέμματα του στρατοπέδου Μπετεινάκη, με τον Υπουργό εθνικής άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη να υπογράφει τη σύμβαση παραχώρησης στον Δήμο Ηρακλείου.

Η έκταση που παραχωρείται προς αξιοποίηση στον Δήμο είναι περίπου 14 στρέμματα και προορίζεται για την ανέγερση σχολείου, το οποίο θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής του Καρτερού.


Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε: “Τιμή μου που βρίσκομαι εδώ και μου δίνεται αυτή η ευκαιρία, να καταλήξουμε σε μία συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για τα τρία στρατόπεδα. Μετά από αρκετή προσπάθεια και αρκετές επιλύσεις προβλημάτων, καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζουμε ότι αποδίδονται τα στρατόπεδα στην κοινωνία, σε μία παραγωγική εφαρμογή για την τοπική κοινότητα. Στο ένα απ’ ο,τι είδαμε θα γίνει πάρα πολύ γρήγορα σχολείο και στους υπόλοιπους χώρους θα συνεννοηθούμε με τον Δήμο και θα δούμε τι θα προκύψει.

Η αξιοποίηση αυτών των χωρών περνάει από τη γενικότερη φιλοσοφία του Υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων, πώς ότι δεν είναι επιχειρησιακά απαιτητο, προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη επιλογή και την καλύτερη λύση για να αποδοθεί στην κοινωνία και να είναι πιο παραγωγικό. Το ίδιο πράγμα έγινε και στα Χανιά, στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου το οποίο είναι ένας αρκετά μεγάλος χώρος μέσα στο κέντρο της πόλης. Και εκεί θα αξιοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο. Παράλληλα γίνονται ίδιες ενέργειες στη Λάρισα και στην Κοζάνη”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σημείωσε πως “ήταν μία προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου που διήρκεσε τα τελευταία 2,5 χρόνια σε πολύ έντονους ρυθμούς. Είχαμε εξαιρετική συνεργασία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και καταλήξαμε σε αυτό το πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μία έκταση 13.800 τετραγωνικών μέτρων περίπου στην οποία προτιθεμεθα να ανεγείρουμε σχολικό συγκρότημα για να στεγαστούν τα παιδιά της περιοχής του Καρτερού, που μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένα να πηγαίνουν στην Αλικαρνασσό. Το μέγεθος της περιοχής είναι ικανοποιητικό για να δημιουργήσουμε και κάτι περισσότερο για τα παιδιά πάντοτε. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Διεύθυνση Πολεοδομίας, όλο το προσωπικό, και την αντιδήμαρχο, την κ. Αρχοντάκη, που βοήθησαν σημαντικά σε αυτή την υπόθεση η οποία είχε αυτή την αίσια κατάληξη”.