Στον εισαγγελέα ο 33 χρονος κυνηγός κατηγορούμενος για κακοποίηση σε ζώα

14.42

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και με πρόστιμο ύψους 150.000 χιλιάδων ευρώ είναι ένας κυνηγός από τα Μάλια, ο οποίος κατηγορείται  για την κακοποίηση 5 νεογέννητων κουταβιών.

Από την κακομεταχείριση μόνο τα τέσσερα επέζησαν αφού, τα κουταβάκια έκλεισαν τον δεύτερο μήνα της ζωής τους ο 33χρονος ιδιοκτήτης, αποφάσισε να ακρωτηριάσει τις ουρές τους χωρίς νάρκωση και χωρίς τη συμβουλή κάποιου κτηνιάτρου. Όλα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ίδιος δεν έχει παραδεχτεί πως προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια.

Το βάναυσο αυτό περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν φωτογραφίες διέρρευσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άμεσα εθελοντές προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον κυνηγό ζητώντας να παραλάβουν τα κουτάβια προκειμένου να τα φροντίσουν. Ο ίδιος όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ και παρέδωσε στους εθελοντές τη σκυλίτσα και τα σκυλάκια της μέσω συγγενών του.

Ο ακρωτηριασμός της ουράς μπορεί να εκθέσει το σκυλί σε επιβλαβείς συνέπειες, που περιλαμβάνουν έντονο πόνο και νευρολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να γίνεται μόνο σε σκύλους των οποίων η ουρά ή παρεμφερείς δομές έχουν τραυματιστεί ή υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο.

Άμεση ήταν και η παρέμβαση του αστυνομικού τμήματος Χερσονήσου που μέσα σε λίγη ώρα κατάφερε να εντοπίσει τον δράστη. Ο κυνηγός πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια και έπειτα παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα. Τώρα περιμένει το δικαστήριο του για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη για την κακοποίηση των κουταβιών.