Βίντεο – Στο εδώλιο η αναισθησιολόγος για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

15.24

  Σε μία εβδομάδα από σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. Το κοριτσάκι, έφυγε από τη ζωή μετά από επέμβαση για «κρεατάκια». Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου παραπέμπεται η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό.

Ήταν 29 Δεκεμβρίου του 2015 όταν η μικρή Μελίνα εισήχθη στο ΠΑΓΝΗ για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, καθώς στη διαδικασία της ανάνηψης παρουσίασε βρογχοσπασμό, πιθανώς από αλλεργική αντίδραση στο αναισθητικό φάρμακο.  Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης και τη μεταφορά της στη ΜΕΘ Παίδων, η 4χρονη κατέληξε τα ξημερώματα.

Στην αναισθησιολόγο καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι.

Της αποδίδεται ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Κατά την εισαγγελική Αρχή, η αναισθησιολόγος όφειλε να επιλέξει τη χορήγηση της αδρεναλίνης σε τιτλοποιημένες ενδοφλέβιες δόσεις όπως συστήνεται.