Τέλη Μαρτίου η παράδοση του φακέλου στην Ε.Ε για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών

16.43

Μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται η αρμόδια Ομάδα Εργασίας να παραδώσει το φάκελο που θα κατατεθεί στην Ε.Ε. Περιεχόμενο του φακέλου, οι ζημιές που προκλήθηκαν στην ελαιοκαλλιέργεια το προηγούμενο διάστημα στο νησί μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Μανώλης Χνάρης έδωσε το παρόν στη 2η συνάντηση της ομάδας εργασίας που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη στην Αθήνα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χνάρης, η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει ξανά στις αρχές Μαρτίου ενώ μέλη της ομάδας εκδήλωσαν ενδιαφέρον να έρθουν στην Κρήτη την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Ο φάκελος θα δικαιολογεί τεκμηριωμένα λόγω κλιματικής αλλαγής και ιδιαιτέρων συνηθών, τη καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς. Σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα, πρέπει να έχει παραδοθεί στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης μάκη βορίδη έως το τέλος του μάρτη προκειμένου να διεκδικηθούν οι αποζημιώσεις από την Ε.Ε

Να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες μέλη της Ενωσης Αγροτικων Συνεταιρισμών Ηρακλείου συναντήθηκαν με τον κ. Βορίδη. Σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Ένωσης Μύρων Χειλετζάκη, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης είχε συμφωνήσει απόλυτα μαζί τους ως προς την ανάγκη να συνδυαστούν όλες οι λύσεις που υπάρχουν για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης.