Το οικόπεδο της ΑΒΕΑ και την πισίνα του Ξενία για πάρκινγκ θέλουν οι κάτοικοι – Τι απαντά ο Δήμαρχος

16.47

Η έλλειψη ελεύθερων χώρων στάθμευσης και στην περιοχή της Νέας Χώρας στα Χανιά είναι γνωστή και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Λύση σε αυτό το πρόβλημα ζήτησαν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων. Οι κάτοικοι πρότειναν την αξιοποίηση του οικοπέδου της ΑΒΕΑ για στάθμευση αντί τις δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων με τον Παναγιώτη Σημανδηράκη να απαντά ότι πρέπει να γίνει συνδυασμός για τις χρήσεις.

Παράλληλα ο Δήμαρχος καυτηρίασε τη στάση της Τράπεζας στην οποία ανήκει ιδιοκτησιακά ο χώρος να κλειδώσει την περίφραξη αποκλείοντας την είσοδο για στάθμευση.

Πάντως σήμερα το πρωί η πόρτα ήταν ανοιχτή και μέσα υπήρχε ένα σταθμευμένο όχημα. Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι της Νέας Χώρας ζήτησαν και τον χώρο της πρώην πισίνας του Ξενία για πάρκινγκ, κάτι που απέκλεισε και για λόγους αισθητικής ο Δήμαρχος Χανίων.

Στη συζήτηση με τους φορείς της Νέας Χώρας στο Δημαρχείο αναπτύχθηκαν και άλλα θέματα, όπως η μεταφορά της λαϊκής από τον δρόμο του Κολυμβητηρίου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να απαντά ότι τις επόμενες ημέρες θα συζητήσει με τους παραγωγούς για το θέμα, ενώ η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ σημείωσε ότι σχεδιάζεται η δημιουργία δίδυμου αγωγού στην οδό Σελίνου για να λυθεί το αποχετευτικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους επιχειρηματίες του παραλιακού μετώπου. Τέλος από το Δημοτικό λιμενικό Ταμείο προγραμματίζεται η απομάκρυνση του μεταλλικού Γερανού που δεν έχει λειτουργήσει ποτέ και το καλοκαίρι το λιμανάκι θα καθαριστεί.