Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κρήτη – Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για 2 ακόμη ύποπτα

22.06

Μέχρι αργά το απόγευμα (της Παρασκευής), τρία ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κρήτη. Πρόκειται για τον 45χρονο Ηρακλειώτη που ήταν συνοδός σχολικής εκδρομής στην Αθήνα, για έναν 33χρονο που ταξίδεψε από τις ΗΠΑ στο Ηράκλειο, και τρίτο κρούσμα ένας Γερμανός καθηγητής, ο οποίος ήρθε στην Κρήτη για να πραγματοποιήσει μια σειρά σεμιναρίων στο πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στο ιολογικό εργαστήριο του πανεπιστημίου Κρήτης είναι αρκετά ύποπτα δείγματα σε αναμονή για εξέταση με δύο από αυτά να έχουν πιθανότητες να χαρακτηριστούν ως θετικά λόγω της κλινικής εικόνας των ασθενών.

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στο Ηράκλειο  πλήθος ανθρώπων σπεύδουν στο ΠΑΓΝΗ, ζητώντας τη λήψη δείγματος προς εξέταση για τον κορωνοϊό με τους γιατρούς να ζητούν από τους πολίτες να μην προσέρχονται χωρίς συμπτώματα στο νοσοκομείο, αλλά να τηλεφωνούν στον ΕΟΔΥ, περιμένοντας τις οδηγίες.

Εν τω μεταξύ σε ότι αφορά στο τρίτο κρούσμα του Γερμανού καθηγητή οι φοιτητές οι οποίοι παρακολουθούσαν το σεμινάριο έχουν θορυβηθεί για το αν είναι φορείς του κορωνοϊού με τους γιατρούς να υπογραμμίζουν ότι τόσο εκείνοι αλλά όσο και όλοι άλλοι που είχαν έρθει σε επαφή με οποιοδήποτε από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κρήτη, να μην ανησυχούν αν σε 10 μέρες δε παρουσιάσουν κάποιο σύμπτωμα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Εν τω μεταξύ το πανεπιστήμιο Κρήτης αν και είχε σταματήσει τα μαθήματα για τους φοιτητές μετά και το κρούσμα του καθηγητή προχώρησε σε αναστολή όλων των δραστηριοτήτων και σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι θα εκμεταλλευτεί τις νέες τεχνολογίες και τα εργαλεία που έχει για να θέσει σε δράση το σχέδιο για την υποστήριξη τηλεδιδασκαλίας, τηλεργασίας και τηλεσυνεργασίας.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το σχέδιο ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου και κυκλοφόρησε στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής μεταξύ άλλων:

«Η διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή 6 Μαρτίου ανέθεσε στο Κέντρο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) του Ιδρύματος τη σύνταξη σχεδίου δράσης για την υποστήριξη τηλεδιδασκαλίας, τηλεργασίας και τηλεσυνεργασίας ώστε να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο σενάριο αναστολής λειτουργίας.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, το σχέδιο αυτό τίθεται σε λειτουργία, θα είναι δυναμικό, θα εμπλουτίζεται και θα αναπροσαρμόζεται συνεχώς από την πρακτική εμπειρία(…)»

Σε καραντίνα οι μαθητές του σχολικού γκρουπ

Σε καραντίνα όμως βρίσκονται οι μαθητές και οι γονείς που συμμετείχαν στο σχολικό γκρουπ που βρισκόταν ο 45χρονος, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.