Χειροπέδες σε δύο αδέλφια για τον πυροβολισμό του 74χρονου στον Χάρακα

16.24

Τη στιγμή που η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λέει ότι πρέπει να παταχθούν τα εγκλήματα στην ενδοχώρα της Κρήτης ένα νέο περιστατικό πυροβολισμών έρχεται να προστεθεί στη λίστα μέσα σε λίγες μέρες. Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό μετά τα Ανώγεια, τα Ζωνιανά και τα Λειβάδια στο Ρέθυμνο, το οποίο σημειώθηκε στον Χάρακα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες δύο αδέλφια 45 και 43 ετών, άνοιξαν πυρ εναντίον ενός 74χρονου, με τον οποίο βρισκόταν ακόμα ένα άτομο. Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ στον Χάρακα και πρόκειται για συγχωριανούς. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος και αμέσως μετά τους πυροβολισμούς οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων Ηρακλείου και Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτη. Οι δράστες κατονομάστηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι εντοπίστηκαν στο όχημα τους και συνελήφθησαν. Μόλις πριν 4 μέρες ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης είχε ζητήσει από την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της απέναντι σε όλους όσοι κυκλοφορούν με όπλα στα χωριά.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και στα ποιμνιοστάσια τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια ένα μαχαίρι, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο τους.

Στο σημείο μετέβησαν επίσης αστυνομικοί του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για την εξερεύνηση του χώρου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.