Ακυρώνουν και οι τουρίστες τον γάμο τους στην Κρήτη – Απαγορευτικοί οι 100 καλεσμένοι

16.22

Υπομονή για τις νεότερες ανακοινώσεις της κυβέρνησης από τα ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν ή από τους γονείς που θέλουν να βαφτίσουν τα παιδιά τους ζητούν οι υπεύθυνοι των κέντρων δεξιώσεων, που στο άκουσμα των 100 καλεσμένων παίρνουν τηλέφωνο για να ακυρώσουν την κράτηση τους. Οι ιδιοκτήτες κέντρων εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα τονίζουν ότι ο καιρός περνάει και τα ζευγάρια χάνουν την υπομονή τους και ζητούν πίσω τις προκαταβολές που έχουν δώσει. Για το λόγο αυτό επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από τον κλάδο γάμος βάφτιση έστειλαν επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς (Γεωργιάδη και Χαρδαλιά) με τις προτάσεις τους.

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες που ακυρώνουν τον γάμο τους καθώς και τουρίστες που είχαν σχεδιάσει να παντρευτούν σε ένα νησί με τα παραδοσιακά εδέσματα και τη μαγεία που προσφέρει το τοπίο είτε ακυρώνουν την κράτηση τους είτε αποφεύγουν να το προγραμματίσουν καθώς και εκείνοι έχουν περισσότερους από 100 καλεσμένους.

Οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του κλάδου για μια ακόμα φορά κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα τα πρωτόκολλα, δίνοντας τους την ευκαιρία να φιλοξενήσουν έστω το 70% του αριθμού των καλεσμένων που προβλέπεται στην άδεια λειτουργίας τους σε εξωτερικό χώρο. Να σημειωθεί ότι προτείνουν ο χορός στα κέντρα να επιτραπεί και με ζωντανή μουσική με αφορμή τα αποτελέσματα πειραμάτων στο εξωτερικό όπου οι συμμετέχοντες σε συναυλία δεν κόλλησαν κορωνοϊό καθώς όλοι φορούσαν όλοι μάσκα.