Αλαλούμ με τις επιδοτήσεις – Αρκετοί δεν πληρώθηκαν, άλλοι κακοπληρώθηκαν

15.00

Με λίγες λέξεις ο Αντιπρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης, Μιχάλης Καμπιτάκης περιγράφει το αλαλούμ που έχει προκύψει με την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών. Η καταβολή της δεύτερης δόσης της επιδότησης ξεκίνησε τελικά χτες όμως χιλιάδες παραγωγοί στην χώρα αλλά και την Κρήτη, είτε δεν είδαν καθόλου χρήματα στον λογαριασμό τους είτε είδαν κουτσουρεμένο το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης και το πρασίνισμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΑΣΗ ένα 15 με 20% των παλιών παραγωγών αντιμετωπίζει πρόβλημα με την επιδότηση στην Κρήτη.

Να θυμίσουμε ότι και η καταβολή της πρώτης δόσης ήταν μια περιπέτεια για τους αγρότες που τότε είχε ξεσηκώσει και σειρά κινητοποιήσεων, αφού 65.000 έμειναν τελείως απλήρωτοι.

Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δε θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στον όγκο των διασταυρωτικών ελέγχων του συνόλου των παραγωγών της χώρας για να προχωρήσει στην εξόφληση της επιδότησης και τώρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα ξανά για τους αγρότες, ώστε να προχωρήσουν στις ενστάσεις.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό θα ακολουθήσει και άλλη μια πληρωμή για όσους δεν ελέγχθηκαν τον Φλεβάρη.

Οι αγρότες ζητούν μία ακόμα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανεξάρτητα από τις ενστάσεις για τους απλήρωτους ή κακοπληρωμένους παραγωγούς.