Ανεμβολίαστη υπάλληλος σε αναστολή κλειδώθηκε στο γραφείο της – Πήγε η αστυνομία να την απομακρύνει

14.24

Κλειδωμένη στο γραφείο της από τις 9 το πρωί με τους αστυνομικούς πίσω από την πόρτα παρέμενε για 5 ώρες η φυσικοθεραπεύτρια των ΚΑΠΗ του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, μετά από μήνυση της Εισαγγελέα σε βάρος της. Η υπάλληλος είναι ανεμβολίαστη και βάση του νόμου τέθηκε σε αναστολή από την εργασία της, από τον Δήμο, εκείνη όμως εξακολουθούσε να πηγαίνει.

Η μήνυση προηγήθηκε από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, καθώς δεν είναι το μόνο περιστατικό με τη συγκεκριμένη υπάλληλο. Από τις 17/08 τέθηκε σε αναστολή καθώς πρόκειται για υγειονομικό προσωπικό, η οποία είχε αρνηθεί να κάνει και τα διαγνωστικά τεστ, μέχρι την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για την παρουσία στην εργασία της.

Επειδή δεν αποχωρούσε από την εργασία της, η υπηρεσία κλείδωσε την πόρτα του φυσικοθεραπευτηρίου και το θέμα έχει φτάσει μέχρι και στον πρωθυπουργό.

Η Όλγα  Δραμουντάνη, αντιδήμαρχος Οικονομικών σημειώνει ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει καταθέσει πληθώρα μηνύσεων τόσο στην ίδια όσο και στην υπηρεσία, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 10.000.000 ευρώ!

Η συγκεκριμένη υπάλληλος σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο είναι η μόνη που δεν πειθαρχεί στα όσα προβλέπονται για την προστασία από τον κορωνοϊό στο σύνολο των 162 εργαζομένων.