Αυτός είναι ο 22χρονος φερόμενος δολοφόνος του ζευγαριού στο Πασακάκι – Τον αναζητούν οι αρχές

21.27

Στη φωτογραφία που βλέπετε απεικονίζεται ο 22χρονος με καταγωγή από το Μπαγλαντές ο οποίος φέρεται ως ο δολοφόνος του διπλού αποτρόπαιου φονικού στο Πασακάκι με θύματα μια 79χρονη και έναν 82χρονο. Η αίτηση του για άσυλο στην Ελλάδα πρόδωσε την εικόνα του και η αστυνομία από τα Χανιά έχει ήδη μοιράσει τη φωτογραφία του σε όλα τα τμήματα και τις πύλες εξόδου της χώρας προς τον εντοπισμό του.

Για τις τοπικές αρχές η σύλληψη του είναι ένα μεγάλο στοίχημα καθώς αν και δεν είναι σίγουρο αν το φονικό ήταν προσχεδιασμένο με στόχο την κλοπή, φέρεται να αφαίρεσε από το σπίτι της 79χρονης 10.000 ευρώ και στην πορεία αποδείχτηκε ότι τα βήματα του 22χρονου μελετήθηκαν πολύ καλά ώστε να του δοθεί ο χρόνος για να φύγει από το νησί.

Χτες λίγο πριν τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η αυτοψία από τον Ιατροδικαστή Παναγιώτη Μυλωνάκη ο οποίος έκανε λόγο για πανομοιότυπο τρόπο στη δολοφονία του 82χρονου που εντοπίστηκε νεκρός στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας μέσα σε μία βαλίτσα σε σπίτι που μοιράζεται την ίδια αυλή με το σπίτι της 79χρονης συντρόφου του στο οποίο βρέθηκε νεκρή 30 ώρες πριν, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο θάνατος επήλθε δια στραγγαλισμού με ένα πουκάμισο που προκάλεσε εγκεφαλική ανοξία.

Μάλιστα εντοπίστηκαν και τραύματα στο κεφάλι τα οποία από την αυτοψία ο ιατροδικαστής κρίνει ότι επήλθαν σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην προσπάθεια του Μπαγκλατεσιανού να χωρέσει το άψυχο σώμα του ηλικιωμένου στη βαλίτσα.

Το επικρατέστερο σενάριο της διπλής δολοφονίας είναι να πήγε νωρίς την Παρασκευή ο 82χρονος στο σπίτι που νοίκιαζε ο 22χρονος από την 79χρονη για να ζητήσει τα ενοίκια που χρωστούσε ο νεαρός, με αποτέλεσμα εκείνος να τον αιφνιδιάσει και να τον πνίξει, βάζοντας τον μέσα στο σπίτι του, για να μη γίνει ορατός από την 79χρονη και τη γειτονιά και στη συνέχεια αφού σκέφτηκε το πως να φύγει, να σκότωσε και την ηλικιωμένη για να μη μαρτυρήσει ότι ο 82χρονος είχε πάει να του ζητήσει τα ενοίκια, στη συνέχεια να άρπαξε κάποια χρήματα και να έφυγε την Παρασκευή με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά, το οποίο έχει εξακριβωθεί.

Από τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας και για τουλάχιστον 6 ώρες το κλιμάκιο από το Εγκληματολογικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων αναζητούσε και το παραμικρό στοιχείο στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού για να δέσει με αποδεικτικά στοιχεία την υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας από τη σήμανση.

Η γειτονιά νιώθει ανασφάλεια ενώ έχει αναστατωθεί από αυτό το φρικτό φονικό και ζητά δικαίωση στη μνήμη τους.