Αύξηση στην τιμή του ρεύματος μέχρι και 50% είδαν στους λογαριασμούς τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας

15.15

Τσουχτερούς λογαριασμούς ρεύματος καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας μετά τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Για ένα ηλεκτρικό αρμεκτικό μηχάνημα που έκαιγε περίπου 100 ευρώ τον μήνα, τώρα καταναλώνει 300 ευρώ και παραπάνω ποσοστό αύξησης που φτάνει μέχρι και 50 % .Το πρωί μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ και κάλεσαν σε αγροτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στο κόμβο των Μουρνιών.

Αύξηση στην τιμή του ρεύματος μέχρι και 50% είδαν στους λογαριασμούς τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας. Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές ξεπερνούν τις δυνατότητες τους με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν να φτάνουν σε χρεοκοπία. Το… κακό, ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Αύγουστο αφενός διότι από τον συγκεκριμένο μήνα υποχρεώθηκε και η ΔΕΗ να επιβάλλει ρήτρα αναπροσαρμογής και αφετέρου διότι είχε ήδη “φουντώσει” η ενεργειακή κρίση.

Την ώρα που οι λογαριασμοί ρεύματος χτυπούν κόκκινο τα αγροτικά προϊόντα βρίσκονται στα αζήτητα. Το πρωί μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δοθεί λύση στα προβλήματα τους.