Βίντεο:Σε τροχιά υλοποίησης το έργο ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς

15.15

Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και επί πολλών δημάρχων το έργο ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς Χανίων όπως όλα δείχνουν μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης . Οι προτάσεις από τους υποψήφιους αναδόχους θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου . Μετά την επιλογή του αναδόχου και την υπογραφή της σύμβασης το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης του έργου είναι 24 μήνες. Πρόθεση του Δήμου είναι το έργο να ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι του 2021. Από την πλευρά  του ο σύλλογος καταστηματαρχών ζητά την παράταση της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου και την αποτεράτωση του σε λιγότερο από 24 μήνες .

Τα 15 εκ.€  που απαιτούνται για το έργο ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς Χανίων θα αντληθούν από το πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων της περιφέρειας Κρήτης και όχι από ίδιους πόρους του Δήμου επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης . Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι προτάσεις από τους υποψήφιους αναδόχους για το έργο, όπως τονίστηκε και κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Χανίων , το οποίο και ενέκρινε τους όρους διακήρυξης για την εκτέλεση του . Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου.

Η δημοτική αρχή ξεκαθάρισε πως  το έργο θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι του 2021, με τους καταστηματάρχες της Δημοτικής αγοράς να ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία των επιχειρήσεων όσο διάστημα θα εκτελούνται τα έργα και ζητώντας με υπόμνημα τους να παραταθεί ο χρόνος της διαδικασίας της δημοπράτησης, λόγω των  οικονομικών προβλημάτων που έχει προκαλέσει η  πανδημία του κορωνοϊού.

Οι εργασίες ανακατασκευής θα γίνουν συνολικά και όχι τμηματικά και θα έχουν διάρκεια  δύο ετών .Οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους ζητούν τα έργα να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από 24 μήνες .

Η Δημοτική Αγορά Χανίων  εγκαινιάστηκε το 1913 από τον Ελ. Βενιζέλο και πλέον με τα επικείμενα έργα θα γίνει στατική της ενίσχυση , αλλαγή όλων των υλικών τοιχοποιίας και πιστή αποκατάσταση της οροφής .Να σημειωθεί πως η 1η ανάθεση μελέτης για ανακατασκευή έγινε επί δημαρχίας Τζανακάκη όπως ανέφερε ο κος Σημανδηράκης  και έκτοτε όλοι οι δήμαρχοι συνετέλεσαν στο να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.