Βίντεο:Στο λιμάνι της Σούδας το αμερικανικό αεροπλανοφόρο “EISENHOWER”

15.58

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο “ EISENHOWER” λίγο πριν  τις 11 το πρωί κατέπλευσε στην ναυτική βάση του Μαραθίου . Εισήλθε  στον κόλπο της Σούδας, με την βοήθεια 4 ρυμουλκών στην προβλήτα Κ14 , ενώ κατά την είσοδο του στο λιμάνι συνοδευόταν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ταχύπλοα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού.

Το αεροπλανοφόρο αναμένεται να επισκεφτεί την προσεχή Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Το αεροπλανοφόρο “ EISENHOWER”  έπλευσε στην Ανατολική Μεσόγειο και στη δύναμη συνοδείας του είχε ενταχθεί και η ελληνική φρεγάτα “Ψαρά”, ενώ πραγματοποιήθηκαν αεροναυτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή και υποβρυχίων αλλά και της ΠΑ.

Η άφιξη ωστόσο του αμερικανικού αεροπλανοφόρου εγείρει αντιδράσεις . Σήμερα το ΚΚΕ πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορεία μέσα στην πόλη των Χανίων απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα και  στην κινητοποίηση που αναμένεται  να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Κατά της άφιξης του αεροπλανοφόρου  Eisenhower πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία  της Δημοτικής Αγοράς και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης .

Να σημειωθεί πως το αεροπλανοφόρο μήκους 333 μέτρων διαθέτει πλήρωμα 5600 ατόμων και έχει την δυνατότητα μεταφοράς 90 μαχητικών αεροσκαφών ελικοπτέρων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Διαθέτει 2 πυρηνικούς αντιδραστήρες ισχύος 194 μεγαβάτ. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι 30 κόμβοι, και είναι εξοπλισμένο με πανίσχυρα ραντάρ, σύστημα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας αλλά και ισχυρότατα αντίμετρα ηλεκτρονικού πολέμου και είναι εξοπλισμένο για αντί – αεροπορική και ανθυποβρυχιακή άμυνα.