Βίντεο: Έργα διαμόρφωσης ποδηλατοδρόμου στην οδό Κυδωνίας

15.24

Ξεκίνησαν σήμερα τα έργα για την διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου επί της δεξιάς λωρίδας της οδού  Κυδωνίας στα Χανιά . Το συνεργείο του με το νέο μηχάνημα διαγραμμίσεων  έπιασε για πρώτη φορά δουλειά ,με τη διαμόρφωση του δρόμου να ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες . Όσον αφορά στην αριστερή πλευρά της Κυδωνίας έγινε διαγράμμιση για την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Nα σημειωθεί πως ούτως ή άλλως από την εν λόγω πλευρά απαγορευόταν η στάθμευση όλο το χρόνο.

Αυτό που προέταξε ο δήμαρχος Χανίων αναφερόμενος στο έργο είναι ο σεβασμός των κανόνων και των οδηγών ποδηλάτων .Στην προσπάθεια τήρησης τους ,έως ότου αναλάβει δράση το προσωπικό της Δημοτική αστυνομίας  , θα συνδράμει η ΕΛΑΣ.

Μετά την οδό Κυδωνίας, τα έργα διαμόρφωσης ποδηλατόδρομου θα συνεχιστούν και στην  οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη. Το συνολικό σχέδιο περιλαμβάνει μια  διαδρομή που θα ξεκινά από την οδό Κυδωνίας, θα συνεχίζει στην Αποκορώνου, την Νεάρχου, την Τζανακάκη, την Χατζημιχάλη Γιάνναρη, την Σκαλίδη και κλείνει κατεβαίνοντας  παραλιακά έως  την οδό Πειραιώς , όπου υφίσταται ήδη ποδηλατόδρομος .