Βίντεο: Ανησυχία λόγω αύξησης κρουσμάτων

16.14

Ανησυχητική είναι η επιδημιολογική εικόνα στο Ρέθυμνο γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό και τις τοπικές αρχές. Με τα κρούσματα να εμφανίζουν αυξητική τάση γίνεται έκκληση για κατά γράμμα τήρηση των μέτρων ,ενώ δρομολογείται και εντατικοποίηση των  ελέγχων με rapid test σε αρκετές περιοχές της Π.Ε.

Η απότομη αύξηση κρουσμάτων στο Ρέθυμνο μέσα σε λίγα 24ωρα ήρθε να μας θυμίσει και στην Κρήτη πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.Τα κρούσμα σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι διάσπαρτα αν και υπάρχουν ενδείξεις για βαρύ επιδημιολογικό φορτίο και ιδιαίτερα στο Βόρειο τμήμα της Π.Ε. Ρεθύμνου.

Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και θεωρούν πως η αυστηροποίηση των μέτρων είναι αναγκαία.

Τα νέα δεδομένα έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και έχει κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς που έχουν προχωρήσει σε σχετική επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ με σκοπό να προγραμματιστούν έλεγχοι για κορωνοΐού , σε αρκετές περιοχές του Ρεθύμνου .

Όσον αφορά στα σχολεία  κλειστά μέχρι στιγμής είναι  τμήματα στο Λύκειο Πανόρμου, τμήμα από το δημοτικό σχολείο Σταυρωμένου, ενώ κλειστό παραμένει και το τμήμα του Βρεφονηπιακού σταθμού Περάματος στον δήμο Μυλοποτάμου.