Βίντεο: Οι δηλώσεις της Πρωιμάκη για Εθνική και 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τένις

16.10

 

Την 3η θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος τένις κοριτσιών u14  κατέκτησε η Χανιώτισσα αθλήτρια του Ο.Α. Σούδας Μυρτώ Πρωιμάκη.

 

Η νεαρή τενίστρια  ηττήθηκε στα ημιτελικά από την συμπαίκτρια της στην Εθνική, Νο 1 του ταμπλό και στη συνέχεια πρωταθλήτρια Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου η οποία στον τελικό επιβλήθηκε της Γρηγοριάδου με 2-0 σετ.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως τις 3 πρώτες θέσεις στο πανελλήνιο τουρνουά, κατέκτησαν τα κορίτσια τα οποία ήρθαν απευθείας από το Πανευρωπαϊκό Τουρνουά u14 που διεξήχθη στην Πολωνία όπου και κατέκτησαν την 3η θέση

 

Παράλληλα πρόκειται για μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για την Μυρτώ Πρωιμάκη καθώς ήταν η μικρότερη ηλικιακά από τις αθλήτριες που βρέθηκαν στο βάθρο.

 

Στους 64 η Μυτρώ Πρωιμάκη πήρε τη νίκη με 2-0 σετ (7-5,6-0) κόντρα στην Τσακίρη του Ο.Α.Λέσβου και στους 32 βρέθηκε αντιμέτωπη με την Καλφοπούλου (Ο.Α.Μαγνησίας). Νίκη πρόκριση πάλι με 2-0 σετ (6-2,6-2) για να αντιμετωπίσει στους «16» την Ζαχαράκη του Ο.Α. Ηρακλείου την οποία και νίκησε με 2-1 (6-3,2-6, 6-2).

Στην φάση των προημιτελικών η Πρωιμάκη ξεπέρασε το εμπόδιο της Κωνσταντάρα του Ο.Α. Χαϊδαρίου με 2-1 παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω με 1-0 στα σετ όμως κατάφερε να κάνει την ανατροπή (2-6, 6-2, 6-3)  και να βρεθεί στα ημιτελικά κόντρα στην μετέπειτα πρωταθλήτρια την Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου του Ο.Α. Θεσσαλονίκης από την οποία έχασε με 2-0 (6-2,6-1).

Στον μικρό τελικό η Χανιώτισσα αθλήτρια επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-2, 6-0) της Κοσκινά και κατέκτησε την 3η θέση.

 

Επόμενος σταθμός για την Μυρτώ Πρωιμάκη το Πανελλαδικό Πάτρας τέλη Ιουλίου