Βίντεο: Στα Μεσκλά οι δοκιμασίες του Ρουμάνικου ριαλιτι μαγειρικής

17.40

Αφορμή για να επισκεφθούν τα Χανιά οι παίκτες του Ρουμάνικου ριαλιτι μαγειρικής στάθηκε το κρητικό ελαιόλαδο αγριελίας που παράγεται από τον Αγροτικό συνεταιρισμό Μεσκλών. Οι συμμετέχοντες του ριάλιτι κλήθηκαν να μαζέψουν ελίες και να ψήσουν αντικριστό ενώ επισκέφθηκαν αρκετές περιοχές των Χανίων για να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα κάθε περιοχής.

Γυρίσματα για το ρουμάνικο μάστερ σεφ πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά. Οι παίκτες του ριάλιτι μαγειρικής επισκέφθηκαν περιοχές όπως το παλιό λιμάνι, τα Mεσκλά, το χωριό Νικολιανά και το Θέρισο. Αφορμή για την επίσκεψη στα Μεσκλά στάθηκε το λάδι αγριελιάς που παράγει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσκλών.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες δοκιμασίες όπως το μάζεμα ελιάς, η παραγωγή λαδιού και το ψήσιμο αντικριστού. Μετά τις δοκιμασίες παίκτες κι παραγωγή απόλαυσαν κρητικό γλέντι με χορό και μουσική.

Πρόκειται για μία ιδιωτική υπερπαραγωγή πολυεθνικών διαστάσεων, με συνεργείο περίπου 100 ατόμων που έχει ήδη ταξιδέψει και σε άλλα νησιά της Ελλάδας και αναζητά μέρη με πλούσια παράδοση.