Βίντεο: Τέσσερις οι νεκροί από το ναυάγιο ανάμεσα τους δύο παιδιά

15.14

Συνεχίζεται η τραγωδία μετά το ναυάγιο σκάφους που έγινε 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, το βράδυ της Δευτέρας και μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες. Συγκεκριμένα, ανασύρθηκε ακόμη μία γυναίκα νεκρή από την θαλάσσια ενώ έχουν χάσει την ζωή τους δύο παιδιά. Αυτή την ώρα στο σημείο για το εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων βρίσκονται, πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του λιμενικού.

Ακόμη μια τραγωδία με νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στα νερά του Αιγαίου. Τέσσερις  νεκροί και 54 διασωθέντες, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από το ναυάγιο του πλοίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι σοροί ανήκουν σε δύο γυναίκες και δύο αγόρια ηλικίας 6 και 7 ετών. Το ναυάγιο σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, μετά τη βύθιση σκάφους, που μετέφερε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό ατόμων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση. Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στην οποία συμμετέχει το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και η Πολεμική Αεροπορία. Τα 20 άτομα που έχουν διασωθεί, καθώς και οι τέσσερις νεκροί έχουν μεταφερθεί στη Σητεία, 30 θα μεταφερθούν στο Λαύριο και άλλοι 4 στη Ρόδο.
Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν, δύο σκάφη του λιμενικού, δύο πλοία και ένα ελικόπτερο super puma του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο παραπλέοντα πλοία.

Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες δεν έχει γίνει γνωστό από που ξεκίνησε και ποιος ήταν ο προορισμός του. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 57 πρόσφυγες και μετανάστες από το ναυάγιο του ιστιοφόρου ενώ υπολογίζεται ότι στο πλοίο βρίσκονταν 78 άτομα.