Για 2η μέρα χωρίς ρεύμα χωριά των Σφακίων – “Δε μπορούσαμε να φτάσουμε στη βλάβη”

15.00

Για περισσότερες από 24 ώρες με θερμοκρασίες και υπό του μηδενός έχουν μείνει χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι σε Ανώπολη, Άϊ Γιάννη, Λουτρό και Αγία Ρουμέλη στον Δήμο Σφακίων. Ένας κεραυνός ο οποίος έπεσε χθες κατά τη διάρκεια της χιονοκαταιγίδας σε μετασχηματιστή προκάλεσε εκτεταμένη βλάβη σε όλο το δίκτυο. Η πρόσβαση ήταν αδύνατη από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καθώς οι δρόμοι προς το σημείο της ζημιάς δεν ήταν προσπελάσιμοι και εξεταζόταν το σενάριο το συνεργείο να φτάσει στην Ανώπολη μέσω της διαδρομής από το Ρέθυμνο, που σημαίνει ότι θα χρειαζόταν και 2,5 ώρες για να προσεγγίσει τη βλάβη.

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει επικεντρώσει στην επιδιόρθωση της βλάβης και εκτιμάται ότι μέσα στην ημέρα η βλάβη θα αποκατασταθεί.

Γενικά ο ΔΕΔΔΗΕ από τη Δευτέρα, όταν ξέσπασε για την Κρήτη η κακοκαιρία Ελπίδα, έχει δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις για την επιδιόρθωση βλαβών στο ορεινό δίκτυο του νομού Χανίων, στους Δήμους Πλατανιά, Καντάνου Σελίνου, Σφακίων, Κισάμου και Αποκορώνου.

Χθες επιδιορθώθηκε ο μεγαλύτερος όγκος των βλαβών με τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ για την περιοχή των Χανίων να σημειώνει ότι κινούνται τις ώρες που μπορούν να εργαστούν και στα σημεία που μπορούν να φτάσουν για την επιδιόρθωση των βλαβών συνολικά 12 συνεργεία.

Κατά μέσο όρο η πλειοψηφία των δεκάδων βλαβών επιδιορθώθηκε σε 2 με τρεις ώρες.

Είναι γεγονός ότι σε κάθε έντονη κακοκαιρία το δίκτυο ηλεκτροδότησης παρουσιάζει βλάβες οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Μαναρωλάκη οφείλονται στο σύνολο τους κυρίως σε κεραυνούς.

Η βλάβη στην Ανώπολη αποκαταστάθηκε τελικά το σήμερα το μεσημέρι.