«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω» – Την Παρασκευή απολογείται ο 47χρονος Νορβηγός

19.07

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω», «αν δεν είχα πιει δε θα το έκανα ποτέ». Αυτά φαίνεται πως ήταν τα πρώτα λόγια του 47χρονου Νορβηγού όταν βρέθηκε ενώπιον των αξιωματικών της ασφάλειας Χανίων.

Το πρωί λίγο μετά τις 10:30 οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή στα Δικαστήρια Χανίων όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μετά από δύο μέρες την Παρασκευή στις 10:30 το πρωί.

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από τον Εισαγγελέα Χανίων είναι της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοκατοχής για τη δολοφονία της 54χρονης στα Μεσκλά Χανίων.

Να θυμίσουμε πως ο 47χρονος Νορβηγός συνελήφθη στο εκκλησάκι στα  Λινοπεράματα στο Ηράκλειο την Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα, όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς μέσα στο αυτοκίνητο του. Αφού περικυκλώθηκε από τις αρχές βγήκε έξω από το αυτοκίνητο χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Μετά από ώρες ερωτήσεων, από τους αστυνομικούς, τις πρώτες πρωινές ώρες ο 47χρονος Νορβηγός φέρεται να ομολόγησε την πράξη του αποδίδοντας την όμως στο αλκόολ και σε ατύχημα, λέγοντας ότι δε μπορούσε να ελέγξει τις κινήσεις του. Την ικανοποίηση του για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 47χρονου εξέφρασε ο πρώην σύζυγος της 54χρονης ο οποίος δε μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του.

Ο Μιχάλης Παπιδάκης ζητά από τη δικαιοσύνη να είναι βαρύς ο πέλεκυς για την άδικη και άγρια δολοφονία της μητέρας των παιδιών του.

Ο πατέρας των ανήλικων παιδιών της 54χρονης σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή τόσο ο 35χρονος γιος της άτυχης γυναίκας όσο και η υπόλοιπη οικογένεια είναι κοντά στα παιδιά τα οποία προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, μετά και το τηλεφώνημα που δέχτηκαν από τον 47χρονο Νορβηγό μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας της μητέρας τους.

Η σκέψη της αντίδρασης από την πλευρά του την ημέρα που δέχτηκε το τηλεφώνημα από την πρώην σύζυγο του η οποία ζητούσε βοήθεια από τον ίδιο λέγοντας ότι την απειλή ο 47χρονος, ακόμα βασανίζει τον κ. Παπιδάκη, ο οποίος όμως δε μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η έκκληση βοήθειας ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες του παρελθόντος.

Η υπόθεση παίρνει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης και το Νορβηγικό Προξενείο θα ορίσει τον δικηγόρο του 47χρονου μιας και ο ίδιος δεν επιθυμεί να οριστεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο.