Δύο μήνες η αναμονή για τα ραντεβού στο Νοσοκομείο Χανίων σύμφωνα με τη διοίκηση

15.08

Το πως μεταφράζεται στην πράξη το κουρασμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από την πανδημία βλέπουν οι πολίτες οι οποίοι έχουν την ανάγκη των υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος υγείας. Είναι γεγονός ότι ανά την Ελλάδα σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν παγώσει ραντεβού ή μεταθέτουν για αργότερα χειρουργεία με αποτέλεσμα αυτό να έχει συνέπειες στην υγεία των πολιτών. Στο νοσοκομείο Χανίων με περίπου 80 άτομα να παραμένουν σε αναστολή, τα τακτικά χειρουργεία έχουν μειωθεί σε ποσοστό σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή κατά 20%.

Οι πολίτες στα χρόνια της κρίσης και με τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ έχουν στραφεί στα νοσοκομεία και για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, χωρίς αυτά όμως να στελεχώνονται με το απαραίτητο σε ειδικότητες προσωπικό με αποτέλεσμα σε κάποιες ειδικότητες να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία στα πρωινά ραντεβού, με ατελείωτες αναμονές για τους πολίτες.

Οι ασθενείς αναγνωρίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των φιλότιμων γιατρών και νοσηλευτών και ζητούν από την κυβέρνηση αξιοπρεπείς συνθήκες για την περίθαλψη τους.