Εμβολιασμός χωρίς ραντεβού στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά

16.16

Μια μεγάλη ουρά σχηματίστηκε στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων από τον κόσμο που προσήλθε για να εμβολιαστεί ελεύθερα χωρίς ραντεβού με το εμβόλιο της Φάιζερ κατά του κορωνοϊού. Από τις 11 το πρωί οι πολίτες 12 ετών και πάνω μπορούσαν να κάνουν το εμβόλιο στο πλαίσιο της γιορτής υγείας της 7ης υγειονομικής περιφέρειας.

Οι περισσότεροι είχαν κλείσει ραντεβού για κάποια ημερομηνία αργότερα εντός του Δεκεμβρίου ή του Ιανουαρίου σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο του νομού αλλά θέλησαν να κάνουν κυρίως την Τρίτη δόση νωρίτερα από τον προγραμματισμό τους. Αρκετοί ήταν και εκείνοι που έκαναν την πρώτη ή τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σε ερώτηση για τον αν είχε προβλεφθεί ο μεγάλος αριθμός των δόσεων που θα έπρεπε να είναι διαθέσιμος για τους πολίτες οι υπεύθυνοι υπογράμμισαν ότι η προμήθεια τους δεν είναι μια δύσκολη διαδικασία.

Η δράση του ελεύθερου εμβολιασμού θα συνεχιστεί και την Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, ενώ δεν προβλέπεται προς το παρόν να πραγματοποιηθεί ανάλογη δράση στο μέλλον.