Επιδότηση 22.500€ για νέο ηλεκτρικό ταξί για τους ιδιοκτήτες

16.38

Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα έμπαιναν στη διαδικασία να αλλάξουν το όχημα τους αν τους έδινε κάποιος και περισσότερο από το 50% των χρημάτων για την αγορά του νέου αυτοκινήτου. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία έχοντας την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ θα επιδοτήσει τους ιδιοκτήτες ταξί με 22.500 ευρώ για να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Για την επιδότηση θα τεθούν κριτήρια παλαιότητας καθώς περίπου 2.500 ταξιτζήδες στην Ελλάδα έχουν αυτοκίνητα που η ημερομηνία τους έχει λήξει, δηλαδή θα έπρεπε ήδη να τα έχουν αντικαταστήσει. Ανάλογα με το κόστος του αυτοκινήτου πάντως τα κράτος επιδοτεί έως και το 55%.

Ο πρόεδρος, καλεί το Υπουργείο άμεσα να ανοίξει την πλατφόρμα για τις αιτήσεις καθώς στα τέλη του χρόνου οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων 20ετίας θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στην αγορά καινούριου και αν δε προλάβουν την επιδότηση θα πρέπει να πάρουν πάλι βενζινοκίνητο, πετρελαιοκίνητο ή υβριδικό ή υγραεριοκίνητο.

Πέραν της επιδότησης-μαμούθ για την απόκτηση ηλεκτρικού Ταξί ο κ. Σκρέκας ανέλυσε και την μετάβαση της χώρας μας σε μια κοινωνία μηδενικών εκπομπών ρύπων. Σύμφωνα με τον Υπουργό: «Το φυσικό αέριο είναι το «καύσιμο-γέφυρα» μεταξύ της σημερινής κατάστασης και του 2030 και είναι τέσσερις φορές πιο καθαρό από τον λιγνίτη. Οι έρευνες για την ανακάλυψη πιθανών κοιτασμάτων νότια της Κρήτης θα δώσουν τη δυνατότητα στις μελλοντικές γενιές να γνωρίζουν πραγματικά τι κρύβεται κάτω από τον πυθμένα της ελληνικής θάλασσας και να επιλέξουν τι θα κάνουν.»