Επιχείρηση με απίστευτη αύξηση στο ρεύμα στα Χανιά – Από τις 12.000€ πέρυσι στις 30.000€ φέτος!

16.28

Τον προηγούμενο μήνα είχε κληθεί επιχείρηση στα Χανιά να πληρώσει περίπου 4.500 ευρώ. Τώρα τον Ιανουάριο ο ιδιοκτήτης έπιασε στα χέρια τον εκκαθαριστικό λογαριασμό ο οποίος είναι 4.947 ευρώ με την ρήτρα αναπροσαρμογής στα 766 ευρώ. Οι επιχειρηματίας έχουν απελπιστεί από τις αυξήσεις στο ρεύμα κυρίως εκείνοι που για να λειτουργήσουν δε μπορούν να κάνουν οικονομία ή περικοπές όπως είναι μεταξύ άλλων τα ελαιουργεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και του ελαιουργού Νίκου Κουκάκη, ο οποίος στον εκκαθαριστικό λογαριασμό καλείται να πληρώσει για περίπου 3 μήνες λειτουργίας 30.000 ευρώ.

Οι αυξήσεις και στις επιχειρήσεις σταθερής κατανάλωσης ρεύματος κατά τη διάρκεια του έτους, όπως είναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, έχουν διπλασιάσει το ποσό που καλείται ο επιχειρηματίας να πληρώσει, ο οποίος έχει μια υπηρεσία στην οποία δε μπορεί να μετακυλήσει το κόστος.

Η κυβέρνηση για τον μήνα Ιανουάριο διαθέτει 395 εκατομμύρια ευρώ για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την πρωτοφανή αύξηση του ενεργειακού κόστους με τα 133 εκατομμύρια να διοχετεύονται για το ηλεκτρικό ρεύμα των επιχειρήσεων και θα δώσει επιδότηση της τάξης των 65 ευρώ ανά μεγαβατόρα.

Αλλαγές είδαν τον Ιανουάριο και τα νοικοκυριά καθώς επιδοτήθηκε μόνο η κύρια κατοικία ενώ από τον Φεβρουάριο στις επιχειρήσεις δε θα υπάρχει σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση οριζόντια επιδότηση αλλά ανά κλάδο ανάλογα με το πόσο ενεργοβόρες είναι.