Λύση εδώ και τώρα για την αδεσποτία ζητούν οι κάτοικοι της Κισάμου – Δέχονται απειλές για τη ζωή τους

10.30

Το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε για τους κατοίκους χωριών της Κισάμου που καθημερινά πέφτουν θύματα της αδεσποτίας από κάποιους κτηνοτρόφους. Οι περιουσίες τους έχουν ρημάξει από την ανεξέλεγκτη βόσκηση σε Μουρή, Φαλενιανά, Βουλγάρω και δεκάδες άλλα χωριά και το πρωί συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος για να βρουν το δίκιο τους.

Το πρόβλημα χρόνο με τον χρόνο γίνεται και πιο έντονο. Χαρακτηριστικά ένας κάτοικος μας είπε ότι πέρυσι έκανε 6 τόνους κρασί από τα αμπέλια του. Φέτος δεν είχαν πάνω ούτε ένα πράσινο φύλλο.

Κάθε φορά που βλέπουν ανεξέλεγκτα τα αμνοερίφια στους κήπους, τους ελαιώνες και τα αμπέλια  τους ενημερώνουν την αστυνομία και μετά απειλείται η ζωή και η περιουσία τους .

Ο κ. Κρομμυδάκης είναι 90 ετών και ψάχνει το δίκιο του, όπως και ο κ. Καστρινάκης ο οποίος έφτασε στο σημείο να πάρει το οξυγόνο του και να πάει στο Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθεί.

Οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση όλων των τοπικών αρχών αλλά κυρίως του Κράτους. Το θέμα έχει φτάσει με έγγραφα και του Δήμου Κισάμου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τους βουλευτές του νομού και κάθε αρμόδιο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μυλωνάκη δεν υπάρχει τρόπος από τον Δήμο όλη αυτή η κατάσταση να ελεγχθεί και ζητά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου καθώς το υπάρχον δεν αποτρέπει τους κτηνοτρόφους από την αδεσποτία.

Οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν από τον Δήμαρχο Κισάμου την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης για το θέμα με την παρουσία όλων των τοπικών βουλευτών του νομού για να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος.