Μάχη με τον χρόνο για την εγκατάσταση των οικίσκων – 2.500 μερίδες οι ανάγκες για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

15.22

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η εγκατάσταση των 20 εκ των 34 πρώτων προκατασκευασμένων οικιών στο Αλκαλοχώρι Ηρακλείου για τους σεισμόπληκτους. Χτες το βράδυ τέθηκε σε λειτουργία η δοκιμαστική ηλεκτροδότηση τους, ενώ προχωρά η υδροδότηση και το αποχετευτικό τους σύστημα.

Ο εργολάβος είναι σε αναμονή της παραλαβής και των υπόλοιπων οικίσκων καθώς ο χρόνος πιέζει με τον καιρό να αγριεύει μέρα με τη μέρα και τα προβλήματα στην εγκατάσταση να είναι αρκετά.

Εν τω μεταξύ αν και κάποιοι επέστρεψαν στα σπίτια τους τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως κατοικήσιμα και άλλοι εγκαταστάθηκαν σε σπίτια με το πρόγραμμα εστία, ο αριθμός σε μερίδες φαγητού παραμένει υψηλός, καθώς καθημερινά σιτίζονται 2.500 άτομα.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Γιανναράκη είναι ότι ο αριθμός των τροφίμων όσο περνά ο καιρός μειώνεται από τις εθελοντικές προσφορές..

Εκεί που υπάρχει πλήρης κάλυψη είναι σε είδη ρουχισμού και υπόδησης. Έχουν ήδη σταλεί χιλιάδες πράγματα και αρκετά από τα οποία είναι ακατάλληλα με τον κ. Γιανναράκη να κάνει λόγο σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο για σαβούρα αφού κάποιοι θεώρησαν χρήσιμο να στείλουν στους σεισμόπληκτους Ψηλοτάκουνα παπούτσια, τουαλέτες, σατέν ενδύματα, νυφικά ακόμα, λερωμένα εσώρουχα και (αποκριάτικη) στολή….αστροναύτη. Βοηθώ σημαίνει σέβομαι λέει ο κ. Γιανναράκης και όχι ξεσκαρτάρων ντουλάπα και πατάρι. Μη στέλνετε κουρέλια και σκουπίδια καταλήγει στην ανάρτηση του.

Παράλληλα, την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, οπότε και πιστώθηκαν 5.420.517 ευρώ σε 414 δικαιούχους, ενώ δρομολογείται η επόμενη πληρωμή την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου.

Τέλος, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για στέγαση στους οικίσκους μέχρι και τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα τρία δημοτικά καταστήματα Αρκαλοχωρίου, Θραψανού και Καστελλίου (από ώρα 08.00-14.30).