Μαθητής θετικός στον κορωνοϊό πήγαινε για 8 μέρες στο σχολείο στην Κίσαμο

20.51

Το κρούσμα που παρουσιάστηκε πριν από περίπου 10 ημέρες σε μητέρα μαθητή της Πέμπτης του 1ου Δημοτικού σχολείου Κισάμου, κινητοποίησε τον ΕΟΔΥ και στις 4 Νοεμβρίου κλιμάκιο μετέβη στο σχολείο για να λάβει δείγμα από όλους τους συμμαθητές του μαθητή και τον ίδιο για να δει αν υπάρχει στο τμήμα διασπορά. Η απάντηση προς τους γονείς ήταν ότι εντός 4 ημερών θα έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά αν κάποιος μαθητής είναι θετικός αν όχι το τηλέφωνο τους σε αυτό το διάστημα δε θα χτυπήσει.

Οι τέσσερις μέρες πέρασαν και κανένας γονέας δεν έλαβε ειδοποίηση ότι το παιδί του είναι θετικό στην covid, μέχρι σήμερα (Πέμπτη) το μεσημέρι, που το σχολείο τους ενημέρωση να πάρουν τα παιδιά τους από το τμήμα, καθώς είναι τελικά ένας συμμαθητής τους θετικός στον κορωνοϊό.

Οι γονείς έχουν θορυβηθεί από την καθυστέρηση στην απάντηση του ΕΟΔΥ, καθώς μετά τις τέσσερις μέρες θεώρησαν πως όλοι είναι υγιείς και ανησυχούν για όλο αυτό το διάστημα αν ο συγκεκριμένος μαθητής διέσπειρε τον κορωνοϊό στο τμήμα.

Οι γονείς κάνουν λόγο για έλλειψη σοβαρότητας από πλευράς του ΕΟΔΥ και ζητούν κλιμάκιο να μεταβεί ξανά στην Κίσαμο και να ελέγξει ξανά τόσο τους γονείς όσο και τους μαθητές.

Προληπτικά το τμήμα της Πέμπτης τάξης των 19 μαθητών στο Καστέλι έχει κλείσει για το διάστημα της καραντίνας ενώ από σήμερα και για 14 ημέρες θα παραμείνει κλειστό και ένα τμήμα στο Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων στα Χανιά, καθώς μια μαθήτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.