Με γράμμα προς την ΕΛΜΕΡ μαθήτρια ζητά δωρεάν τηλεκπαίδευση…

19.14

Τη δική της κραυγή αγωνίας μέσω επιστολής προς την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει μια μαθήτρια της ΄Β Λυκείου η οποία παρόλο που σε λίγες ημέρες τα σχολεία όπως έχει ανακοινωθεί θα ανοίξουν, εκείνη μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων όπως και άλλοι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρέπει να πληρώσει για να έχει δεδομένα προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα της μέσω τηλεκπαίδευσης. Όπως αναφέρει στο γράμμα της:

«Αγαπητά μέλη της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου,

     Απευθύνομαι σε εσάς ζητώντας ουσιαστικά βοήθεια καθώς η τηλεκπαίδευση, παρόλο που μοιάζει η μόνη λύση σε αυτές τις τόσο περίεργες και πρωτόγνωρες συνθήκες, δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε».

Η μαθήτρια στην επιστολή της σημειώνει πως στην αρχή η πρόσβαση στο διαδίκτυο ήταν δωρεάν όμως αυτό άλλαξε στην πορεία, χωρίς να έχει δοθεί κάποια απάντηση από την εταιρεία ή το Υπουργείο Παιδείας. Χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή της:   (…)  Δεν γνωρίζω τι άλλαξε ούτε γιατί, το μόνο που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι δικαιούμαι- όπως όλοι οι μαθητές- να μπορώ να παρακολουθώ τα μαθήματά μου χωρίς να χρειάζεται να δίνω μία περιουσία στην αγορά δεδομένων κάθε λίγο και λιγάκι(…).

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ, Δέσποινα Νικολάου, σημειώνει ότι το Υπουργείο κράτησε κλειστά για πολύ μεγάλο διάστημα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας και η εκ περιτροπής λειτουργία ανά ημέρα με τους μισούς μαθητές θα ήταν προτιμότερη καθώς καθημερινά οι μαθητές αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα με την εξ αποστάσεως.

«Το μόνο που ζητάω είναι να μπορώ να παρακολουθώ τα μαθήματα των καθηγητών μου καθώς εκτός από τον εκπαιδευτικό τους ρόλο πλέον είναι για μένα το μόνο που έχει απομείνει να μου θυμίζει ότι κάποια στιγμή όλη αυτή η κατάσταση θα τελειώσει, η μόνη μου επαφή με τον “έξω κόσμο”» καταλήγει στο γράμμα της η μαθήτρια της ΄Β Λυκείου.