Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη  ο “ 3ος Αγώνας Δρόμου Μουσούρων”, στον  Δήμο Πλατανιά.

16.19

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη  ο “ 3ος Αγώνας Δρόμου Μουσούρων”, στον  Δήμο Πλατανιά.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και εκατοντάδες  συμμετοχές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο  Αγώνας  Δρόμου, με την επωνυμία ο “ 3ος Δρόμος Μουσούρων” που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά,  σε συνεργασία με το  Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων και  συνδιοργανωτή την  Περιφέρεια Κρήτης, καθώς  και την υποστήριξη της ΕΛ.ΑΣ, του Ερυθρού Σταυρού και του ΣΥ.ΦΑ.Χ. Δρομείς όλων των ηλικιών, από την περιοχή των Χανίων αλλά και από την υπόλοιπη Κρήτη, συμμετείχαν στις διαδρομές του αγώνα, οι οποίες διέσχισαν μεγάλο αριθμό κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων και ολοκληρώθηκαν στο καταπράσινο περιβάλλον της πηγής Νικολιανών στα Μεσκλά. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους τόσο για την άρτια διοργάνωση του αγώνα αλλά και για τις ιδιαίτερου φυσικού κάλλους διαδρομές του. Οι νικητές των αγώνων ανά κατηγορία ήταν :

1ος αγώνας, 21 Χιλιόμετρα, στους άνδρες  : Σηφάκης Εμμανουήλ

1ος αγώνας, 21 Χιλιόμετρα, στις γυναίκες: Μουντάκη Ρίτα

2οςαγώνας, 10 χιλιόμετρα, στους άνδρες :  Κωστάκης Αντώνιος

2οςαγώνας, 10 χιλιόμετρα, στις γυναίκες:  Χαρτσουλάκη Ιωάννα

3ος αγώνας, 4 χιλιόμετρα, στους άνδρες:    Φιλανδαράκης Μιχαήλ

3ος αγώνας, 4 χιλιόμετρα, στις γυναίκες:    Μάρακα Δήμητρα

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης ο οποίος συμβολικά πραγματοποίησε την εκκίνηση του αγώνα των 4 χλμ, όπου και συμμετείχε, δήλωσε στο τέλος των αγώνων  ότι ο “…Δρόμος των Μουσούρων”, πέρα από ότι προάγει τον αθλητισμό, ειδικά έπειτα από μια περίοδο που λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του COVID 19 είχαν ανασταλεί όλες οι αθλητικές διοργανώσεις, προβάλλει και αναδεικνύει τις ομορφιές της ενδοχώρας του Δήμου μας, μέσα από τις φυσιολατρικές του διαδρομές, αλλά και την φιλοξενία του τόπου μας …”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κουρουπάκης Αναστάσιος, ο Πρόεδρος τους Δημοτικού Συμβουλίου κ.Φραγκονικολάκης Αντώνιος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ.Δημητρογιαννάκης Στυλιανός, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Καλαϊτσάκης, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κα.Μαραγκουδάκη -Πλοκαμάκη Χρυσάνθη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ.Μαυρογένης Ευτύχιος, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι κ.Βουλγαράκης Μανούσος και Μαλακωνάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων κ. Αλογδιανάκης Γεώργιος, Πρόεδροι Τοπικών & Πολιτιστικών Συλλόγων  του Δήμου.

Μετά το τέλος του αγώνα προσφέρθηκε πλούσιο παραδοσιακό κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες, από τον Δήμο Πλατανιά, σε συνεργασία με τις Κοινότητες και τους τοπικούς φορείς της περιοχής.

Την προηγούμενη ημέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιουλιανός Τσιράκης στο Σκινέ, είχε πραγματοποιηθεί αθλητική εσπερίδα με εκλεκτούς ομιλητές με θέμα “ Διατροφική Υγεία και Άθληση στον 21ο αιώνα”.

Ο Δήμος Πλατανιά ευχαριστεί θερμά τους συνδιοργανωτές και τους υποστηρικτές του αγώνα, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, τους εθελοντές, τα συμβούλια και τους συλλόγους, που στήριξαν την διοργάνωση ,τους χορηγούς και ιδιαίτερα τους μεγάλους χορηγούς ΣΥΝΚΑ και Βοτανικό Πάρκο Κρήτης, καθώς όλες και όλους τους δρομείς, που συμμετείχαν όπως και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Στον αγώνα ελήφθησαν όλα τα μέτρα πρόληψης κατά της διάδοσης του ιού COVID 19 , σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.